RETRO RÁDIÓ

A művészet templomai: Botticelli és a Mediciek – a film díszbemutatója





A művészet templomai sorozat legújabb epizódja november 18-tól érkezik országszerte a mozikba, a Pannonia Entertainment forgalmazásában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.18.
művészet

A művészet templomai sorozat legújabb premierfilmje „a szépség feltalálójának” is nevezett Sandro Botticelli (1445–1510) életén, küzdelmein és sikerein, valamint a legismertebb reneszánsz művészetpártolóval és patrónussal, Lorenzo „Il Magnifico” Medicivel való kapcsolatán keresztül mutatja be Firenze virágzó korszakát.

Fotó: Facebook

A filmről:

Salvador Dalítól Andy Warholig, David LaChapelle-től Jeff Koonsig vagy Lady Gagáig egyetlen művész sem tudta kivonni magát Botticelli és munkássága bűvköréből.

Szépség, alkotókedv, Isten adta tehetség… Lorenzo de’ Medici – a Tündöklő – reneszánsz Firenzéjében a művészetek és a kultúra virágzása egybeesett az élet sötét oldalának térhódításával: hatalmi harcok dúltak, mindennaposak voltak az intrikák és az embertelen kegyetlenség.

Egy művész kitűnt társai közül abban, hogy mindenki másnál jobban képes volt visszaadni egy örökre emlékezetes korszak vívmányait és árnyoldalait: Sandro Botticelli (1445–1510). A Medici-család védnöksége alatti szárnypróbálgatásaitól kezdve Botticelli úgy állította be magát, mint az idealizált Szépség megalkotóját, ami A Tavasz allegóriája és a Vénusz születése festményein érhető leginkább tetten.

A film díszbemutatója november 18-án 18.30-kor lesz az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol felvezető előadást tart Bodor Kata művészettörténész, a Szépművészeti Múzeum kurátora.

Részletek, jegyek itt.





Ezeket olvastad már?
Erdélyi történetek dokumentumfilmsorozat - két filmet is vetítenek

Erdélyi történetek dokumentumfilmsorozat - két filmet is vetítenek

Tangó a Szépkorúak klubjában

Tangó a Szépkorúak klubjában

Újpalotai Kreatív Műhely – Maria Rivans nyomán

Újpalotai Kreatív Műhely – Maria Rivans nyomán

Harcsa/Keszég/Márkos/Benkő/Pándi: Kassák

Harcsa/Keszég/Márkos/Benkő/Pándi: Kassák

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás