RETRO RÁDIÓ

Romengo & Lakatos Mónika – Folk utca lemezbemutató





Életük elképzelhetetlen a zene nélkül, belőle merítik erejüket a nehézségek leküzdésére, általa tudják megélni a hétköznapok és a családi ünnepek örömét.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.06.
lemezbemutató

A Folk utca dalai is főzés, takarítás, baráti összejövetelek, utazások közben születtek.

Fotó: Facebook

A Romengo hivatása 2004-es alapítása óta változatlan: saját dalokon keresztül bemutatni a magyarországi oláhcigányzene ezerarcú szépségét szerte a hazában és a világon. Egy élő kultúra részeinek vallják magukat, ez a hagyomány veszi körbe őket születésük óta, a jelenben született dalaik a magyarországi oláhcigányok örökségét szeretnék tovább éltetni.

Az albumra hallgatók, egy botoló és több táncos dal került. Énekelnek a szülők és testvérek szeretetéről, az együtt töltött idő fontosságáról, illetve arról, hogy egy cigány közösségen belül milyen törvényeknek kell megfelelnie a férfiaknak és a nőknek. A lemez Lakatos Mónika hangja köré épül, mellette Rostás Mihály „Mazsi” éneke is hangsúlyosan megjelenik, sőt a közösen végigzenélt, végigélt két évtized örömére ezúttal minden tagtól megszólal egy-egy dal; az ütős Lakatos János „Guszti” hallgatót, Balogh Tibor és Rosonczy-Kovács Mihály pedig egy németországi autópályán született dalt énekel.

A lemezen a magyar népzene mellett a spanyol gitárzene is helyet kap, így a repertoáron a „Szól a kakas” kezdetű népdal mellett egy rumba ihletésű szám is feltűnik. Ez lett a Romengo zenekar Folk utcája; térjenek be és mulassanak, énekeljenek velük hajnalig!

Időpont: december 6., 19.30

Helyszín: Hagyományok Háza

További információ itt.





Ezeket olvastad már?
Így lett Felszabadulási emlékműből Szabadság-szobor

Így lett Felszabadulási emlékműből Szabadság-szobor

A magyar nőtörténet állomásai - Önképzőkör

A magyar nőtörténet állomásai - Önképzőkör

Schubert triók a könyvtárban

Schubert triók a könyvtárban

Dohnányi Quartet 4/3. – Stravinsky, Bartók, Mendelssohn

Dohnányi Quartet 4/3. – Stravinsky, Bartók, Mendelssohn

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás