A 2021-es év meghatározó a Volver La Vida együttes számára, hiszen 100 éve született Astor Piazzolla. Mivel az együttes több éve az argentin zene elhivatott képviselője Magyarországon, számos nagy koncertteremben, valamint fesztiválhelyszíneken tartottak dél-amerikai és spanyol tematikájú koncerteket, a Magyar Rádió Márványtermétől kezdve, a Magyar Tudományos Akadémia Nagytermén, valamint a BMC Nagytermén át, egészen a Magyar Nemzeti Táncszínház Nagyterméig. Meghívást kaptak két koncertre a Westend Tetőteraszára is, így népszerűsítve széles körökben, többek között az argentin zenei kultúrát, Astor Piazzolla zenéjével a középpontban.

Fotó: Facebook

A zenekar számára a műveket az argentin-magyar kortárs zeneszerző, Jeszenszky-Böhm Attila hangszereli, kamarazenekari, illetve vonószenekari kísérettel is. Az elmúlt évben az együttes megkezdte más formációkkal, így például a Honvéd Férfikarral, a Szent Efrém Férfikarral, valamint a Budai Tango Club-bal való együttműködését is.

A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával történő együttműködés most különösen izgalmas az együttes számára, hiszen másodszor ad közös koncertet a két együttes.

Júniustól szeptemberig rendhagyó zenei programra várnak minden érdeklődőt a Kossuth térre, a Tér – Zene szervezői. A zenei sokszínűség jegyében minden alkalom során változatos stílusú zenei programok hallhatók (klasszikus zene, swing, rézfúvósok, jazz, akusztikus könnyűzene, honvéd katonazene), a fellépők széles repertoárt mutatnak be, így a közönség hétről hétre új, igényes művekkel ismerkedhet meg. További részletek itt.