„Kötelességünk-e védeni a környezetet? Mik az akadályai annak, hogy változtassunk az életmódunkon? Lehet-e ma olyan viszonyunk a természethez, mint amilyen az eleinknek volt? Fenntartható-e a falusi társadalmakban felhalmozott tudás? Van-e ma létjogosultsága a paraszti kultúra környezettudatos értékeinek? Vagy a felgyorsult-fogyasztói társadalmakra más sors vár? Megérett-e az emberiség a pusztulásra?

Fotó: Facebook

A Hagyományok Háza vallja, hogy a néphagyományban létezik a 21. század számára hasznos és használható tudás, új programunkkal is ablakot kívánunk nyitni a témára, különböző nézőpontokra. Problémafelvető színházi jeleneteket mutatunk, és ezek kapcsán beszélgetünk tovább a nézőkkel, és néhány meghívott szakértővel. Várunk mindenkit, akit foglalkoztat a klíma krízis, és szívesen vesz részt ezzel kapcsolatos beszélgetésben, vagy csak szívesen hallgatja meg mások véleményét a témában.

Közreműködnek: Hont Angéla néprajzi szakértő, Milovits Hanna, Rábavölgyi Tamás, Zétényi Lina színész-drámatanárok, Sebestyén Eszter természetvédelmi mérnök szakértő.

A meghirdetett időpontokat különböző környezetvédelmi világ- és jeles napokhoz kapcsoljuk.”

Információ és jelentkezés: Németh Katalin – nemeth.katalin@hagyomanyokhaza.hu

Időpont: május 18., szerda 14.00
Jegyár: 1200 forint
A kísérőtanároknak díjtalan.
Helyszín: Hagyományok Háza