RETRO RÁDIÓ

A kamerára helyezték a hangsúlyt, de minden téren bevált a Xiaomi Mi 10T Pro





Már idehaza is kapható a kínai cég legújabb prémiumkategóriás készülékcsaládja, ami első ránézésre is hatalmas hangsúlyt fektetett a kamerára. Képstabilizátorral, 8k támogatással látták el, de a belsőn sem spóroltak, a kéthetes tesztidőszak alapján megbízhatóan teljesített, legyen szó bármilyen internethez köthető tevékenységről vagy offline funkciók használatáról. A kérdés inkább az, ki lehet-e használni maximálisan egy ilyen tudású telefont és áldozunk-e rá ennyit.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.12.05.
teszt

Az alapok

Rögtön bedobtuk a mélyvízbe a Xiaomi Mi 10T Pro készüléket, mely a novemberben piacra dobott sorozat legerősebb darabja. Azonnal nekiláttunk saját arcunkra formálni a belső tartalmakat, azaz a SIM-kártya behelyezését követően gyors szinkronizációval elérhetővé vált a levelezésünk és a névjegyzék. Ezek ma már alapműveletnek számítanak, nem is gondoltuk, hogy ez fejfájást okozhatna és nem is okozott új társunknak.

Fotó: Shutterstock

Mindenkinek más a fontos egy telefonban, de azért nem árt megemlíteni, hogy lehet vele telefonálni is. Egy ilyen multimédiás eszköznél sem hátrány, ha jól érthető a beszéd, nekünk jók a tapasztalataink, a kocsiban kihangosítóval egyszer sem kérdeztek vissza a túloldalon, zajban is minden jól hallható volt. Persze, fülhallgatóval is teszteltük és ott sem volt semmi fennakadás a kommunikációban.

Fotókirály

A Mi 10T Pro optikai képstabilizátorral és a 8K videók támogatásával folytatja tovább az ultranagy felbontású kamerák hagyományát a márka történetében. A Mi 10T hátoldali kamerájának felbontása ugyancsak tekintélyes: 64MP. De ez még nem minden! Ezen túl, mind a Mi 10T Pro, mind a Mi 10T még három kamerával rendelkezik: egy 13 MP-es ultraszéles látószögű kamerával, egy 5MP-es makró kamerával a fontos pillanatok megörökítésére, továbbá egy 20 MP-es frontoldali kamerával, hogy bárki a lehető legmegnyerőbb arcát mutathassa egy szelfin vagy épp videóhívás közben, mikor a szeretteivel beszélget.

Gyorstöltő

Az akkumulátor élettartamát jelenleg nem lehet még megtippelni, minimális napi használat mellett igen keveset fogyasztott, több napon át nem kért áramot, viszont az egyik legzseniálisabb húzás a készülékhez adott gyorstöltő volt, ami hálózatról nagyjából húsz perc alatt töltött 5-ről 100 százalékra.

Hibátlanul futó programok

Mobilneten és wifin keresztül is tökéletesen futottak a kipróbált, nagy sávszélességet szerető alkalmazások. Legyen szó egy brutál grafikájú akciójátékról vagy HD minőségű tévézésről, az Mi 10T Pro jelesre vizsgázott.

Fotó: XIAOMI

Praktikus

Időről időre figyelmeztetést kapunk, hogy kapcsoljuk be a készülékkereső funkciót vagy a tisztítást. Utóbbi ráadásul több rétegen keresztül is segít a telefonnak az optimális működés elérését biztosítani.

Elsőre szokatlan volt, de hamar ráállt az ujjunk az ujjlenyomat leolvasóra, ami a készülék jobb oldalán – jobbkezesek előnyben – található. Így több lehetőség is adódik, a hüvelyk- és a mutatóujjunk is segíthet feloldani a képernyőzárat.

A legnagyobb előnye a hátránya is?

A telefon hátoldalán lévő kamera kiáll a telefon síkjából. Ez nyilván technikailag elengedhetetlen a fent taglalt teljesítmény tükrében, de az ember egyszerűen már fél letenni a telefonját az asztalra, nehogy megsértse valami a lencséket. Ráadásul annyi mindent tud, főleg a fényképezés és videózás terén, hogy ember legyen a talpán, aki az összes apró fortélyra rá tud jönni és ki tud aknázni minden lehetőséget.





Ezeket olvastad már?
Azonnal töröld, ha telepítetted: lehallgatja a mobilokat egy androidos app

Azonnal töröld, ha telepítetted: lehallgatja a mobilokat egy androidos app

Tönkreteszed a telefonodat, ha így töltöd!

Tönkreteszed a telefonodat, ha így töltöd!

Költsünk, hogy csökkenjen a rezsink!

Költsünk, hogy csökkenjen a rezsink!

Az élő Nostradamus rémisztő dolgokat jósol 2023-ra

Az élő Nostradamus rémisztő dolgokat jósol 2023-ra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás