Vizsgálja az Oktatási Hivatal Karácsony szabálytalan egyetemi foglalkoztatását





Átfogó vizsgálatot folytat az Oktatási Hivatal (OH) Karácsony Gergely szabálytalan tanársegédi és adjunktusi kinevezésével, illetve foglalkoztatásával kapcsolatban. 15–20 oktató alkalmazását vizsgálják.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.22.
vizsgálat

A napokban jelentette be az Oktatási Hivatal, hogy vizsgálatot indít Karácsony Gergely egyetemi foglalkoztatásával kapcsolatban. Ebből azért lett egyáltalán ügy, mert a főpolgármester úgy lett előbb tanársegéd, majd adjunktus a Budapesti Corvinus Egyetemen, hogy nem rendelkezett államilag elismert C típusú nyelvvizsgával, márpedig ez előírás volt.

Ennek ellenére a főpolgármester több alkalommal is azt bizonygatta, hogy évekkel korábban középfokú nyelvvizsgát szerzett angolból. Csakhogy gyorsan kiderült, ez nem igaz. A hazugságspirálba kerülő politikus a lebukás után azzal védekezett, hogy papírja van a nyelvtudásáról: csakhogy a lektorátusi igazolás nem feleltethető meg az államilag elismert nyelvvizsgával – hívta fel rá a figyelmet az Origo. Karácsony foglalkoztatásának idején az intézmény doktori szabályzata kötelező jelleggel előírta: a tanársegédi pozíció betöltéséhez legalább egy nyelvvizsgát fel kell tudnia mutatnia, az adjunktusi feladatok ellátásához pedig egy második idegen nyelv szaknyelvi és előadói szintű ismeretével kell rendelkeznie a doktoranduszoknak. Mivel a baloldali politikus nem teljesítette a doktori iskola feltételeit, ezért felmerül a kérdés: hogyan vállalhatott 2004 és 2008 között tanársegédi, majd 2008 és 2012 között adjunktusi állást az egyetemen? Az Oktatási Hivatal ennek kapcsán kezdett el vizsgálódni, hiszen a főpolgármester jó eséllyel haveri alapon, a szabályok megkerülésével lépdelhetett előre az egyetemi ranglétrán. Az OH komolyan vette a dolgát: az Origo értesülései szerint ellenőrzését – Karácsony mellett – kiterjesztette az egyetem más tanáraira is. Az átfogó vizsgálatban 15–20 oktató alkalmazását vizsgálják.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás