Örömhír! Újabb 10%-al növekszik a pedagógusok fizetése





Az EMMI parlamenti államtitkára a Facebookon számolt be róla, hogy a pedagógusok bére újra növekedik a hatékony gazdasági teljesítménynek hála.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.20.
újabb jóhír

A koronavírus-járvány okozta többletkiadások ellenére a kormány úgy döntött, hogy folytatja a béremeléseket a közszférában, a gazdaság többletteljesítménye az, amely megalapozza ezeknek a béremeléseknek a fedezetét” – árulta el Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalára feltöltött videójában.

A politikus elárulta, 2022 januárjától egy 10%-os béremelés érkezik a pedagógusoknak, erre mintegy 63 milliárd forintot fordít a kormány.

A kormány hosszú távú terveiről pedig elárulta Rétvári Bence, hogy 2023-ra egy nagyobb léptékű pedagógus-béremelést terveznek. Az államtitkár rámutatott, összesen több mint 1000 milliárd forinttal többet fordítottak a pedagógusok bérére az utóbbi években, mint amennyi fedezete volt erre a célra 2010-ben az előző kormánynak.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Jövő év januárjától egy 10 százalékos béremelés lesz a pedagógusoknál, ennek a többletfedezete mintegy 63 milliárd forint. Nem ez az első béremelés, hiszen a tavalyi évben is, a járvány ellenére, már volt egy 10 százalékos béremelés és az első csoport, akik számára a kormány egy nagyobb léptékű béremelést indított, szintén a pedagógusok voltak, amikor egy több év alatti, 50 százalékos béremelést hajtottunk végre. Az a tervünk, hogy 2023-ban egy nagyobb léptékű pedagógus-béremelésre is sor kerülhet Magyarországon. Így az elmúlt években összességében azt mondhatjuk el, hogy több mint 1000 milliárd forinttal többet fordítottunk pedagógusbérekre, mint amennyi ezeknek a fedezete 2010-ben volt. Ugyanakkor közelít a választási kampány. A baloldal ilyenkor mindig nagyokat ígérget és igyekszik a pedagógusokat, a pedagógus-szakszervezeteket is belerántani a kampányba és sztrájkfenyegetéssel vagy másként kihasználni őket. A kampányban nagyokat ígérgetnek, de aztán kormányzásuk alatt a pedagógusok csak rosszul jártak. Emlékezhetünk arra, 15 ezer pedagógusnak szüntették meg a munkahelyét és minden pedagógustól elvettek egy havi bért” – mondta el az államtitkár.

„Magyarországnak viszont előre kell mennie és nem hátra. Azt az utat kell folytatni, amelyben a gazdaság növekedéséből a pedagógusok bérének emelkedésére is megteremtődött a fedezet” – szögezte le Rétvári Bence.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás