A közép-európai gazdasági térség – benne Szlovénia és Magyarország – gyorsabban jön ki a válságból, mert kitartottak, nem építették le a kapacitásokat, tavaly is fejlesztettek, és munkában maradtak az emberek – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a szlovéniai Celjében.

Orbán Viktor a közösségi oldalán egy kisfilmmel tudatta, jó úton haladunk afelé, hogy Szlovéniával karöltve az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozzunk.

A magyarok úgy gondolják, hogy az idei évvel megkezdődött új világgazdasági korszak egy rendkívül éles versennyel indul. Magyarország benevezett ebbe a versenybe. Azok esélyesek ebben a versenyben, akik tavaly is fejlesztettek, és amely országokban munkában maradtak az emberek. A nagy közép-európai gazdasági térség, benne Szlovénia és Magyarország is ilyen hely, ilyen országok” – fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor a videóban azt is elmondta: „Meggyőződésünk, hogyha együttműködünk, ha egyesítjük az erőinket, akkor mind a két ország az új világgazdasági korszak nyertesei közé fog tartozni a többi közép-európai országgal egyetemben”.

Újraindítjuk Magyarországot! // We are restarting Hungary!

Posted by Orbán Viktor on Thursday, September 16, 2021