RETRO RÁDIÓ

Orbán Viktor fizetné Kovács László gyógykezelését - nagyvonalú felajánlást tett a kormányfő





A miniszterelnök azt mondta a politikus feleségének, ha bármilyen terápia kell, rá számíthat - számolt be a hírről a Blikk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.16.
segítség

Magyarország – Nagy, vészjóslóan nagy a csend Kovács László volt külügyminiszter körül. És ez nem jó jel, mert azt mutatja, baj van. Március végén teljesen váratlanul jött a hír, hogy a 81 esztendős egykori szocialista politikus beteg, már nem fiatal feleségével és kisfiával él együtt, hanem egy minden igényt kielégítő fővárosi idősek otthonában lakik.

Kovács László idősek otthonába került, onnan vitték kórházba (Fotó: GettyImages)

A Blikk információi szerint a jelenlegi kormány megdöbbent azon, hogy a mindig energikus Kovács László, tavaly novemberben még külpolitikai értekezést író expártelnök nincs jól.

Felesége, Lucza Mónika is hallgatásba burkolózott, mindössze egy szűkszavú nyilatkozatot küldött el a lapnak.

Családunk nevében arra kérem a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a magánélethez fűződő jogainkat. (...) A család igyekszik mindent megtenni gyógyulása érdekében, napi kapcsolatban van vele”- fogalmazott a feleség.

A sokat sejtető mondatok után csak erősödött az aggódás, amikor kiderült: Kovácsot kórházba szállították. Ekkor azonban történt valami. Valami, ami ritkaság a mai, acsarkodó, ellenségeskedő magyar közéletben.

A lap információi szerint megcsörrent Kovács László feleségének telefonja és a vonal végén Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor mutatkozott be, aki felajánlotta segítségét egykori politikai riválisának gyógykezeléséhez. A Blikk úgy tudja, a kormányfő azt kérte az asszonytól, ha a világon bármilyen elérhető gyógyszer, vagy gyógykezelés hatásos lehet a volt külügyminiszter állapotának javításában, jelezze azt neki, ő pedig mindent megtesz, hogy Kovács ezt megkaphassa.

Orbán Viktor fizetné Kovács László gyógykezelését (Fotó: Facebook)

Hogy mi volt a feleség reakciója, az nem derült ki, a lapnak csak annyit írt, hogy a férje állapota a család magánügye. A miniszterelnök környezetéből nem kívántak semmit mondani, mindenesetre az beszédes volt, hogy nem is cáfolták a történetet. A Blikk legfrissebb információi szerint egyébként valamiféle javulás állhatott be a politikus állapotában, mert azóta kiengedték a kórházból és már ismét az idősek otthonában tölti a mindennapjait.

Hornnál is készen állt A miniszterelnök nem először tesz tanúbizonyságot arról, hogy ha valakinek az egészségéről van szó, nem számítanak nála a politikai nézetkülönbségek. Mint egykoron Suchman Tamás volt MSZP-s politikus elárulta, több alkalommal tárgyalt Orbán Viktorral az akkor már nagybeteg Horn Gyula kórházi kezelésének biztosításáról, és a kormányfő nagyon segítőkészen állt az ügyhöz.

 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás