Márki-Zay Péter elszólta magát, lebuktatta Bajnait





Márki-Zay Péter kedden az ATV műsorában szólta el magát, ezzel beismerve, hogy Bajnai Gordon és körének cége állt a március végi baloldali SMS-botrány mögött.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.05.18.
beismerés

Ahogy korábban a Metropol is beszámolt róla, hogy Bajnai Gordon és volt titkosszolgálati minisztere, Ficsor Ádám cége, a DatAdat csúcstechnológiával segítette Márki-Zay Péter kampányát, ráadásul mindezt nagy valószínűséggel törvénytelen módon tették. Az is kiderült, hogy a DatAdat már tavaly ősszel, az előválasztás során is Márki-Zay mellett tette le a voksát.

Március 29-én kormánytagok, kormánytisztviselők és jobboldali újságírók is kaptak furcsa SMS-üzeneteket, amelyek - akkor még csak gyaníthatóan - a DatAdat illegális adatgyűjtését követően kerültek kézbesítésre. Becslések szerint összesen kétmillió, választásra buzdító és kormányváltást sürgető üzenet került kézbesítésre.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke az esettel kapcsolatban elmondta, hogy semmilyen szabálynak nem feleltek meg az üzenetek, ráadásul olyan panaszokat is kaptak, ahol a panaszos – csatolva az SMS-t – kifejti, hogy őt olyan becenéven szólították meg, amelyet a Messengeren használ.

Ezt követően gyorsan felmerült a gyanú azzal kapcsolatban, hogy Bajnai és körének cége a Facebook üzenetküldős alkalmazás segítségével gyűjtött be bizalmas információkat emberek százezreiről.

Ugyan a baloldal sokáig tagadta, hogy Bajnaiéknak köze lenne az SMS-ek küldéséhez, viszont Márki-Zay Péter tegnap este az Egyenes Beszéd című műsorban elszólta magát:

Fotó: ATV

Márki-Zay Péter ezzel a kijelentésével beismerte, hogy a DatAdat az ő érdekében gyűjtött illegálisan adatokat, amelyeket ezt követően a kampányban fel is használtak. Ez egyben azt is bizonyítja, hogy Bajnai Gordon és köre álltak a márciusi SMS-botrány mögött, ők kézbesítettek több mint kétmillió üzenetet - írta a Ripost.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás