Ilyet még biztosan nem láttál Szijjártó Pétertől – Videó!





A külügyminiszter nemcsak egy víztisztító berendezést adott át a kirgiz hadsereg mobil kórháza számára, de ezáltal egy teljesen új dolgot is kipróbált.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.08.
találkozó

Víztisztító berendezést adott át kirgizisztáni látogatásán csütörtökön Szijjártó Péter a közép-ázsiai ország hadseregének mobil kórháza számára. Az átadásról képek is készültek, amit a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán osztott meg.

Most az egész világ a koronavírus-járvány elleni védekezésre koncentrál, de közben nem szabad megfeledkeznünk azokról a fenyegetésekről, amelyek korábban keletkeztek, és továbbra is itt vannak: a terrorizmus, a szélsőséges ideológiák terjedése és a különböző fegyveres konfliktusok” – jelentette ki a miniszter az átadó ünnepségen.

Magyarország és az Európai Unió az elmúlt hat évben közvetlenül szembesült ezeknek a biztonsági fenyegetéseknek a következményeivel. Ugyanis világszerte tömeges migrációs hullámokat indítottak el, amelyek Európának súlyos biztonsági és kulturális kockázatot jelentenek. Sőt, ezek a migrációs hullámok a világjárvány terjedését is gyorsítják – tette hozzá.

Ma Afganisztán az egyik legfőbb forrása a világon a biztonsági fenyegetéseknek. Tisztában vagyunk azzal, hogy a közép-ázsiai országok mekkora erőfeszítéseket tesznek ezeknek a fenyegetéseknek az elhárítására, továbbterjedésük megakadályozására. Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy a térség biztonsága és stabilitása az Európai Unió és Magyarország egyértelmű érdeke” – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

„Nagyra becsüljük Kirgizisztánnak a békefenntartásban és a stabilitás fenntartásában betöltött szerepét itt a térségben és azon kívül is. Pontosan tudjuk, hogy az ilyen missziók során megsebesülő katonákat a támaszpontoktól távol kell ellátni. Tudjuk, hogy az ilyen típusú egészségügyi berendezések működtetéséhez tiszta vízre van szükség. A mobil kórházak mit sem érnek abban az esetben, ha nem megoldott a vízellátás. Ezért Magyarország úgy járul hozzá Kirgizisztán békefenntartói sikereihez, hogy egy olyan víztisztító berendezést adományoz a hadsereg mobil kórházának működtetéséhez, amely világszerte elismert magyar technológián alapul” – mondta.

Szijjártó Péter a kirgiz találkozón egy teljesen új foglalkozást is kipróbált

A külügyminiszter kipróbálta az íjásztatot, amiről egy videó is készült. A felvételből kiderült, hogy a miniszter még soha nem lőtt íjjal, de valóban igaz az a magyar közmondás, miszerint: a szűz kéz szerencsét hoz! Hiszen az első próbálkozás majdnem egy telitalálat lett.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás