Orbán Viktor ma reggel az Operatív törzs ülésén vett részt, majd a Kossuth rádióban folytatta a munkát.

A miniszterelnök most a Facebook-oldalán posztolt egy videót, amelyben elmondta:

„Le van kötve 17 millió vakcinánk, a lekötésben erősek vagyunk, ha lekötéssel lehetne oltani, akkor már túl lennénk az egészen. De csak vakcinával lehet. Az unióval lekötött vakcinánk egyszerűen nem érkeznek és az előrejelzettnél is lassabban érkeznek. Ha nem lenne most itt az Orosz és a Kínai vakcina, akkor nagy bajban lennénk„.

A miniszterelnök ezután kitért rá, hogy a jövőhéten ő is meg fogja kapni a kínai oltást, valamint hozzátette, hogy a következő időszakban Európa legmagasabb átoltottságú országává válhatunk.

”Most a kínai vakcinával oltunk, hétvégén a jövő hét elején remélem, hogy én is sorra fogok már kerülni. Egyetlen esélyünk van a túlélésre, az idősöknek különösképpen, ez az oltás. Ezért én arra kérek mindenkit, hogy miután az oltás önkéntes ezért regisztráljanak, hogy tudjuk ki az aki oltani akar és utána minél gyorsabban betudjuk őket oltani. Húsvétra az összes regisztrált megfogja kapni legalább az első oltását. Ha ide eltudunk jutni, az azt fogja jelenteni, hogy Magyarországon lesz messze az Európai Unióban a legmagasabb átoltottság” – jelentette be a kormányfő.

COVID 2/108. Húsvetra Magyarországon lesz a legmagasabb átoltottság az Európai Unióban // Hungary will have the highest vaccination rate in the European Union by Easter

Posted by Orbán Viktor on Friday, February 26, 2021