RETRO RÁDIÓ

A recept egyszerű: 99% Gyurcsány, 1 % Karácsony





Ami a budapesti Városházán Tarlós távozása után történt pontosan megmutatta miről is szól a Karácsony-féle politizálás. A most már miniszterelnök jelöltként is bejelentkező politikus új mozgalmának neve: 99, visszatükrözi a lényeget.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.15.
baloldali előválasztás

Eszünkbe kell, hogy jusson a kőkemény lényeget kifejező mondás: Mindig az erősebb kutya... Úgy, hogy Karácsony új politikai mozgalmának a 99-nek egyértelmű a lényege: 99 százalék Gyurcsány, 1 százalék Karácsony - írja a ripost.

A szélfútta, igazi párt nélküli Karácsony Gergelyt főpolgármesterré választása után, nyomban körülvették Gyurcsány emberei. Minden kulcspozíciót ők foglaltak el körülötte, szinte levegőhöz sem engedik jutni mind a mai napig.

Gál J. Zoltán Gyurcsány régi bizalmi embere fogja talán legszorosabban a pórázt, ő a mindent megmondó kabinetfőnök Karácsony körül, még a Facebook posztokat is ő írja a látszólagos főnök helyett.

Már a főpolgármester kampányában jelentős szerepet játszott Gyurcsány két közeli bizalmi embere, Gál J. Zoltán mellett az egykori RTL-es sztár Batiz András is.

Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István

A Városházán mindenhol ott vannak Gyurcsány emberei

Az egyik legfontosabb pozíciót Draskovics Tibor, a Gyurcsány-kormány pénzügy-, majd igazságügyi és rendészeti minisztere kapta meg. 2019-től a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatósági elnöke lett.

Gy. Németh Erzsébet, a Gyurcsány-párt egyik alelnöke főpolgármester-helyettes lett. 2002 és 2010 között az MSZP parlamenti képviselője volt, és régóta aktív a fővárosi politikában is. Egyes vélemények szerint gyakorlatilag Gyurcsány kinyújtott karjaként viselkedik a Városházán. Még Soros blogja, a 444 is azt írta róla, hogy „többször hangzik el az ő szájából, hogy erről meg kell kérdeznem az elnökömet”.

Gyurcsány Karácsonyra erőltette a bukott televízióst, Kálmán Olgát is, aki 2019-től (hivatalosan Gy. Németh Erzsébethez tartozva) milliós fizetéssel kulturális tanácsadó.

Szintén Gyurcsány egyik erős embere áll a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) Felügyelőbizottságának élén, Élő Norbert személyében. Gyurcsányhoz köthető Handl Tamás is, aki korábban a testőre volt. Handl vezeti a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságot. Ő az aki Gyurcsány parancsát teljesítve megpróbálta kiszorítani a budapesti utcáról a neki nem tetsző Metropolt.

Fotó: Ripost

Gyurcsány volt minisztere, Kolber István, a DK Országos Tanácsának jelenlegi elnöke 2019-től a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági tagja. Komoly szerepe van Katona Tamásnak, Gyurcsány volt államtitkárának, aki 2019-től a BKV Zrt. Felügyelőbizottságának elnöke. Nemes Gábor, a DK XVI. kerületi önkormányzati képviselője 2019-től a BKV Zrt. igazgatósági tagja, Szabó Zoltán, korábbi országgyűlési képviselő a Fővárosi Csatornázási Művek Felügyelőbizottságának tagja.

Gyurcsány bukott embere ad tanácsot Karácsonynak

Mellettük központi szerepet tölt be Karácsony mellett Tordai Csaba. Tordai Demszky kabinetfőnökeként kezdte, majd előbb Gyurcsány Miniszterelnöki Hivatalának államtitkára lett, de Bajnai is megtartotta pozíciójában az ügyvédet. Ebben az időben ismerkedtek meg Karácsonnyal, aki tanácsadóként és cégvezetőként is alkalmazta a bukott közszolgát.

Ez az egyértelműen Gyurcsány diktálta és irányította csapat szerveződött most 99 néven valamiféle álcázott DK-vá, vagyis Gyurcsány párttá. Csatlakozott még hozzájuk, a teljesség kedvéért Gyurcsányék kedvenc színésze Alföldi Róbert akiről talán nem mindenki tudja, hogy az apja vezető szocialista politikus volt, parlamenti képviselőként és miniszterelnöki különmegbízottként is szolgálta a pártot. Alföldi tehát családi tradíciót folytatva állt Gyurcsány szolgálatába. Aki most Karácsony mellé rendelte a régóta nem művészetéről elhíresült aktivistát - írja a ripost.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás