Fürjes Balázs: Kérem Karácsony Gergelyt, kössön kompromisszumot a budapestiekkel





Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a dugók enyhítése érdekében a közösségi oldalán tett közzé javaslatokat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.16.
káosz

Budapesten a rosszul időzített felújítások miatt lehetetlenné vált a közlekedés. Fürjes Balázs Budapest egyik legfrekventáltabb helyén kérte Karácsony Gergelyt, hogy a tanácsait fogadja meg és ezzel is csökkentse a dugókat a Nagykörúton.

Sokat járok-kelek a városban, sokat beszélgetek a budapestiekkel. Mára mindenkinek elege lett, sajnos be kell lássuk: Budapest elesett. A közlekedési káosz a tanévkezdéssel, az iskolakezdéssel teljesen úrrá lett a városon. Panaszkodhatnék én is a felújítások időzítésére, szervezésére vagy éppen szervezetlenségére, de a helyzet azonnali cselekvést kíván. A budapestieknek és a Budapestre tanulni, dolgozni érkezőknek nem jövőre van szükség segítségre, nem az ellenzéki casting után. Szakértőket és a budapestieket meghallgatva pár dolgot javaslok megfontolásra a Főpolgármesternek a közlekedési káosz enyhítésére.

  • Kérem a városvezetést, legalább a túl sok egyidejű felújítás idejére, legalább a közlekedési káosz felszámolásáig szüntesse meg a járdák és autóssávok helyére fölfestett biciklisávokat! Kérem, legalább ideiglenesen adja vissza az elvett sávokat az autós közlekedésnek, az elvett járdaszakaszokat a gyalogosoknak!

A sávok lezárása sokak szerint „gagyi” és elhibázott megoldás, teljesen vissza kellene vonni. De erről Karácsony Gergely még egyeztetni sem hajlandó, mindenáron ragaszkodik hozzá. Nem értek vele egyet, de ő a főpolgármester, az ő felelőssége a budapesti közlekedés megszervezése. Nem tehetünk mást, tudomásul kell vennünk a csökönyös ragaszkodást a sávlezárásokhoz.

De kérem a Főpolgármester urat, kössön kompromisszumot a budapestiekkel: legalább a túl sok korlátozás idejére, legalább a gigadugók eltűntéig, legalább ideiglenesen vonja vissza a sáv- és járdalezárásokat! Legyen kész a kompromisszumra a város érdekében, és legalább átmenetileg, legalább az őszi, téli és kora tavaszi hónapokra vonja vissza ezt a korlátozást, ideiglenesen szüntesse meg a forgalmat akadályozó, veszélyesen kialakított biciklisávokat!

Közeleg a hideg és csapadékos idő, eleve sokkal kevesebben kerékpároznak a Nagykörúton, mint ahányan autóznak, villamosoznak, gyalogolnak, a rossz idővel még kevesebb lesz a biciklis – most nagyon sokat segítene ez a lépés!
  • Kérem, javaslom: azonnal állítsák vissza a Nagykörúton a villamosbarát jelzőlámpaprogramot! Ez 350 000 villamossal utazó budapesti életét könnyítené meg. Ha az első, általam javasolt intézkedést megteszi, már végképp semmi haszna – szerintem egyébként sincs, ahogy azt Vitézy Dávid is jól elmagyarázta! – a villamossal közlekedőket büntető intézkedésnek!
  • Végül egy egyszerű, de sokat segítő apró lépés. A Blahánál a körúton nagyon rövid a Népszínház utca és a Rákóczi út közötti szakasz. Itt rosszul lett beállítva a lámpa, a Népszínház utcából a körútra, jobbra a lámpánál kihajtókat gyakran blokkolja a körúti kocsisor, több zöldre sem tudnak kihajtani. Ez átgyűrűzik a Rákóczi út-Körút kereszteződésbe és végképp megbénul az egész Blaha. Tisztelettel kérem, javítsák ki a jelzőlámpák programját, ahogy azt már Vitézy Dávid is kérte, hogy a Népszínház utcából legalább az első néhány autó egy zöldre ki tudjon kanyarodni és csökkenjen a torlódás!





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás