Drasztikus lépést tervez Márki-Zay, magánkézbe adná az egészségügyet





Az ellenzék miniszerelnök-jelöltje korábban már bejelentette: megszüntetné a rezsicsökkentést.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.07.
gazdasági káosz

Az ellenzék miniszerelnök-jelöltje korábban már bejelentette: megszüntetné a rezsicsökkentést, és a lakossági tarifákat a piaci árakhoz igazítaná. Az intézkedés 64 ezer forint többletköltséget okozott volna novemberben egy átlagos magyar háztartásnak.

Márki-Zay Péter támadta a minimálbért is, mert szerinte nincs rá szükség. Ezzel azonban a szociális védőhálót is gyengítené. Ráadásul a legkisebb bér az elmúlt években jelentősen nőtt, ezzel pedig több juttatás is emelkedett.

Most pedig Gyurcsányék kormányfőjelöltje drasztikusan belenyúlna az egészségügyi ellátásokba is, privatizációról beszél - írja a Ripost egy felvétel alapján.

Márki-Zay népbutításnak nevezte a rezsicsökkentést (Fotó: Metropol/Máté Krisztián)

Márki-Zay tehát folytatni akarja azt az egészségügyi magánosítási programot, amit korábban Gyurcsány Ferenc elkezdett, mielőtt megbukott.

„De én meg vagyok győződve róla, hogy ezen az állapoton, ami ma van, ezen csak egy drasztikus magánosítás segíthet„ - mondta Márki-Zay Péter baloldali listavezető egészségügyi terveiről. „Az egy másik kérdés, hogy természetesen nem a biztosítást kell magánosítani. Az úgynevezett egy, single payer rendszer, tehát az egybiztosítós rendszer – tette hozzá. Ez Amerikán kívül majdnem minden országban van egyébként – állította. Majd hozzátette: ... nagyon fontos, szolidaritási és egyéb alapból, hogy egy kalapból menjen a pénz. De a szolgáltatók azok igenis legyenek magánszolgáltatók, versenyezzenek egymással, gazdálkodjanak felelősen” – mondta Márki-Zay.

Bevezették a kórházi napidíjat és a vizitdíjat is, később pedig több-biztosítós rendszert akartak bevezetni. Végül a 2008-as Fidesz által kezdeményezett sikeres háromigenes népszavazás vetett gátat az egészségügy privatizálásának.

Márki-Zay tehát a korábbi Gyurcsány-kormány programját valósítaná meg, ha erre lehetőséget kapna, annak ellenére, hogy a magyar emberek ezt egyértelműen elutasították. Tehát fizetős lenne az egészségügy, ahogy Gyurcsányék akarták, vagyis így sok pénzbe kerülne az embereknek.

 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás