RETRO RÁDIÓ

A nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs újabb döntést hozott





A nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs úgy döntött, hogy az egyes helyszínek szervezőinek mérlegelése alapján engedi folytatódni, illetve elkezdeni a fővárosi rendezvényeket augusztus 20-án - közölte Kovács Zoltán, a testület vezetője péntek délután az MTI-vel.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.08.19.
augusztus 20.-i ünnepség

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár közleményében úgy fogalmazott: „jelenleg a rendezvények folytatását és megrendezését lehetetlenné tevő körülmények nem állnak fenn”.

Ezzel együtt arra hívta fel a figyelmet, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb átfogó előrejelzése és helyzetértékelése alapján az időjárási körülmények „nagyfokú bizonytalanságot mutatnak, de általában véve romlanak”.

Kovács Zoltán arra kérte az országszerte zajló rendezvények szervezőit és résztvevőit, hogy fokozott kísérjék figyelemmel az időjárási változásokat.

Kérnek továbbá minden résztvevőt és érdeklődőt, hogy részletesen tájékozódjon a rendelkezésre álló aktuális információkról a Szent István-napi programsorozat applikációján, honlapján és a média híradásain keresztül - olvasható Kovács Zoltán közleményében.

Az operatív törzs vezetője korábban azt közölte: a várhatóan kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a Magyar Honvédség szakértőinek döntése értelmében elmarad a szombat délelőtt 9 órára tervezett légi parádé.

A szombat 21 órakor kezdődő tűzijátékról az operatív törzs a szombat déli ülését követően dönt - tette hozzá.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délelőtt az MTI-vel azt közölte, zivatarok is befolyásolhatják az augusztus 20-ai ünnepi programokat, és azt kérték: aki kilátogatna a rendezvényekre, kövesse az időjárás alakulását, a veszélyjelzéseket.

Az államalapítás ünnepéhez idén is négynapos programsorozat kapcsolódik. A részletes programkínálat és egyéb információ a folyamatosan frissülő www.szentistvannap.hu weboldalon található.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás