Kipróbáltuk az argánolajat az alattomos ráncok ellen





A szépség és fiatalság titkát a XXI. századi nők ugyanúgy az argánolajban látják, mint az évszázadokkal ezelőtti marokkói asszonyok.



Megosztás
Szerző: Urmai Gabriella
Létrehozva: 2020.10.15.
Kipróbáltuk Argánolaj

Állítólag már egy hét alatt csodákat művel a bőrrel. Kipróbáltuk, hogy valóban látványos-e a hatása a ráncok ellen?

A szakemberek szerint már néhány csepp argánolaj csökkenti a ráncokat, és lassítja a bőr öregedését. Bár kedvelem a huncut szarkalábakat a szemem alatt, de ideje megállítani a terjeszkedésüket. Éppen ezért egy hétig minden este néhány cseppnyi argánolajat masszíroztam a bőrömbe, különös figyelmet fordítva a homlokráncokra, a szem, a nyak és a dekoltázs területére. Szubjektív szarkaláb napló következik.

Előtte - Utána (Fotó: Metropol)

1 nap. - Az első alakalom egy fontos tanulsággal kezdődött: soha ne kerüljön a szemünkbe! Az argánolaj rátapad a szemgolyóra, vízzel nem lehet kimosni, és amíg nem sikerül kipislogni, jótékony homály fed mindent.

2. nap – Látható eredmény még nincs, csak egy újabb tanulság: a jobb felszívódás érdekében mindig egy kis vízzel vagy a szokásos esti hidratálóval összekeverve vigyük fel. Egyébként kifejezetten jól kenhető.

3. nap – Mintha kicsit feszesebb, teltebb lenne a bőröm, és a szem alatti karikáim is tompultak. A hidratálás halvány jeleit véltem felfedezni a szarkalábak tájékán.

4. nap – Megszűnt az a zsíros érzés, ami minden hidratáló utóhatása. A piros területek is felszívódtak az orrnyergemben, vagyis tapasztalható gyulladáscsökkentő az argánolaj.

5. nap – A bőröm elhitte, hogy elegendő olajjal rendelkezik, hiszen valamennyit visszanyert a rugalmasságából, és mégsem csillog. Úgy látom, hogy a nyakam is feszesebb, már nem egy koros pulykáéhoz, hanem egy gyűrött garbóhoz hasonlít.

6. nap – Egész héten úgy masszíroztam be az argánolajat, hogy nem hagytam ki a számat. Azóta tartósan puha, selymes és tökéletesen tapad rá reggelenként a rúzs.

7. nap – Ma reggel alapos mustrának vetettem alá az argánolajjal megdolgozott területeket. Az eredmény: a homlokomon lévő barázdák láthatóan tompultak, a szarkalábak kontúrvonalai elhalványodtak. A bőrpír megszűnt, a bőröm felülete egyenletes, a tág pólusok kisebbek lettek. Az ajkaim nem cserepesek, és a dekoltázsom is láthatóan simább. Egyedül a nyakammal nem vagyok kibékülve – de ezt nem írható az argánolaj számlájára.

Marokkóban a kecskék is szeretik

Az argánfa kizárólag Marokkó sivatagos, délnyugati részén nő, több mint 800.000 hektáron. A legfeljebb 10 méter fa gyümölcse az argándió. A helyi kecskék annyira szeretik, hogy a tövises ágak sem veszik el a kedvüket a legelészéstől.

Metropol tippek

  • Az argánolajat sötét színű üvegben tároljuk, így védhetjük a napfény károsító hatásaitól.
  • Ne használjunk a bőrünkre argánolajat, ha mogyoróallergiánk van.
  • Használhatjuk hajra is, az argánolaj sikeresen megküzd a töredezett hajvégekkel.
  • Házi arcpakolás zabliszttel párosítva

    Hozzávalók: 1 doboz natúr joghurt, 1 ek. citromlé, 2 csepp argánolaj, 1 kanál zabliszt

    Elkészítés: A joghurt keverjük össze a zabliszttel, majd cseppentsük a masszába az olajat és a citromlevet. Kenjük fel az arcunkra, és amikor megszáradt, bő langyos vízzel mossuk le. Ez a pakolás mélyrétegi hidratáló, hámképző, és csökkenti a gyulladásos folyamatokat.

     





    Ezeket olvastad már?
    99 éve nyílt meg az első BNV. Te emlékszel minden részletre? – Kvíz

    99 éve nyílt meg az első BNV. Te emlékszel minden részletre? – Kvíz

    „Gyűlölöm őt, amiért ellopta az életemet” – egy fogyatékos gyereket nevelő anya őszinte vallomása

    „Gyűlölöm őt, amiért ellopta az életemet” – egy fogyatékos gyereket nevelő anya őszinte vallomása

    Ennél a három csillagjegynél ma mindenképpen legyen zsebkendő, mert megríkatják

    Ennél a három csillagjegynél ma mindenképpen legyen zsebkendő, mert megríkatják

    61 éve jelent meg először a TV Maci. Te emlékszel az összes régi ismerősre?

    61 éve jelent meg először a TV Maci. Te emlékszel az összes régi ismerősre?

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás