Lakásfelújítás? Nem kell megijedni, így vágj bele





Azért vágunk bele a lakás- ill. házfelújításba, mert szebb, modernebb és kényelmesebb otthonra vágyunk. A munka azonban időigényes, fárasztó és költséges, ezért muszáj tervezéssel kezdeni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.15.
lakásfelújítás

Oszd meg és uralkodj!

A hatékony tervezés a hatékony felújítás kulcsa. Akár maga kívánja elvégezni a munkát, akár kivitelezővel dolgoztat, pontosan tisztában kell lennie, hogy mik a konkrét elképzelései, hova, mit szeretne és mennyi pénz áll rendelkezésére.

Költségvetés

Ebben a témakörben nagyon őszintének kell lennünk magunkkal és a kiválasztott szakemberekkel. Ha előre megvan a pontos összeg, ami rendelkezésre áll, kezdjük szétosztani a részfeladatokra, a megvásárolandó tárgyakra. Ha kevés is a pénz, “csak” annyi történik, hogy olcsóbb alapanyagot kell választania, vagy módosítani az elképzelést. Ha viszont menet közben derül ki, hogy kiürült a pénztárca, már nem lehet módosítani, és az egész folyamat leáll.

Egy sosem elég

Sem egy szakember véleménye, sem egy cég árajánlata, de még egy bolt kínálata sem lehet elégséges, ha ilyen komoly munkába kezdünk. Alaposan tájékozódjunk a lehetőségekről, hogy minden szempontból a legjobb döntést tudjuk meghozni.

Fotó: Shutterstock

Nagyon fontos a szín

Amikor falfestéket vagy tapétát választunk, ne higgyük, hogy csak színről döntünk. A fal árnyalata ugyanis meghatározza majd a szoba fényviszonyait is. Egy sötét szín nemcsak kisebbé tehet optikailag egy helységet, de a fényt is elnyeli, ezért ilyenkor egész más világításról kell gondoskodnunk, vagy esetleg több lámpatestről.

Válasszuk a minőséget!

A legtöbb esetben a minőségi termékek, alapanyagok drágábbak, mégis érdemes ezeket választani, ha a tartósság is számít. Főleg így van ez, ha külső munkálatokról van szó, szigetelésről, tetőjavításról, vagy a megfelelő ajtó kiválasztásáról.





Ezeket olvastad már?
Kié lesz a legszebb kert?

Kié lesz a legszebb kert?

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

8 + 1 dolog, amit talán te sem takarítasz a konyhában, pedig kellene

8 + 1 dolog, amit talán te sem takarítasz a konyhában, pedig kellene

Pofonegyszerű módszerrel varázsolhatod nagyobbá a kertedet

Pofonegyszerű módszerrel varázsolhatod nagyobbá a kertedet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás