RETRO RÁDIÓ

Miskolc és környéke télen is gyönyörű: pincesorok, tavak, gyönyörű tájak várnak minket





 A fővárosból másfél-két óra utazással juthatunk Miskolcra, ahova mindenképpen érdemes elmennie mindenkinek, aki esetleg még nem barangolta be a megyeszékhelyet és környékét.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.17.
kirándulás

Miskolc már önmagában is nagyon sokat változott az elmúlt években, rengeteg fejlesztés és felújítás történt a városon belül is. A belváros megőrizte a patinás hangulatát és persze vannak még kicsit „lepukkantabb” részek is, de ilyen mindenhol található. Megépült viszont a gyönyörű Avalon-park és a DVTK stadion is. A változásokat jól tükrözi, hogy több éve itt zajlik hazánk egyetlen nagy nemzetközi filmfesztiválja, a CineFest is.

A városban maradva is sok látnivalót találunk: az Erzsébet téren átvágva mindenképpen sétáljunk fel az Avasi-pincesorra, ahol mintegy 900 pince és borház található. Innen nem messze van az Avasi-kilátó, ami nem más, mint egy 72 méter magas tévétorony, amely kilátóként is működik. A városból Lillafüred felé haladva a főútvonalról balra kanyarodva, a kertesházas övezet mellett közvetlenül magasodik a Diósgyőri vár, amit szintén felújítottak az elmúlt évek során. 2015 augusztusára készült el a Lovagi Tornák Tere, ahol lovas rendezvényeket, lovagi tornákat tartanak „békeidőben”.

Fotó: Shutterstock

Egy igazi mesevilág: Lillafüred

Miskolcról elindulva Alsó és Felső-Hámoron keresztül egyszer csak egy valódi mesevilág tárul elénk, amikor feltűnnek a lillafüredi Kastélyszálló tornyai, mellette a Hámori-tóval. A szálló most minden bizonnyal nincs nyitva, de a parkja és közvetlenül mellette a függőkertben alázuhanó Szinva-patak vízesése is minden évszakban más arcát mutatja. A kastélyszállótól kicsit felfelé sétálva van az erdei kisvasút megállója, amelyre mindenképpen érdemes felszállnunk: kisvonat téli menetrend szerint hétvégéken indul a Bükkben lévő Garadnára. Ha megéheznénk, akkor a Lillafüredi Pisztrángtelepen különleges füstölt pisztráng is beszerezhető.

Fotó: Shutterstock

Bánkúti Sícentrum

Garadnáról a Bánkúti Sícentrum felé is túrázhatunk. A síközpontban kedvező időjárási körülmények esetén hét lesiklópályán, kijelölt sífutónyomvonalon és egy elkülönített szánkópályán hódolhatunk a tél örömeinek. A sícentrum melletti 956 m magas Bálvány tetején álló Petőfi-kilátóból akár a Magas-Tátra hegyeit is megpillanthatjuk.

 

Horgásztavak mindenfelé

Miskolc közelében két gyönyörű horgásztó is található, amelyek azok számára is lenyűgözőek, akik nem nagy pecások. Az egyik ilyen a Harsányi Horgásztó, ahol évszaktól függetlenül mindig fantasztikus halászlevet ehetünk. A másik egy kis zsákfalu „alján”, Varbón van, ahol igazi retro büfében majszolhatunk hamburgert, miközben a hegyekkel körülvett tó látványában gyönyörködhetünk.





Ezeket olvastad már?
A TikTok mentette meg a bántalmazott anya életét

A TikTok mentette meg a bántalmazott anya életét

Erre a három csillagjegyre új kapcsolat talál csütörtökön. Közel a szerelem?

Erre a három csillagjegyre új kapcsolat talál csütörtökön. Közel a szerelem?

Nyilvánosan vetkőzik, boltban mutogatja meztelen testét az OnlyFans új sztárja – Videó

Nyilvánosan vetkőzik, boltban mutogatja meztelen testét az OnlyFans új sztárja – Videó

Erre vigyázz! Életmentő lehet, hogy mikor vacsorázol!

Erre vigyázz! Életmentő lehet, hogy mikor vacsorázol!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás