Ezek „nemszázasok” - A rendőrös szitkom, amit semmiképp ne hagyj ki





Az idén nyolcadik évadával hódító Brooklyn 99 - Nemszázas körzet című sorozat káromkodásai és halloween-epizódjai több millió embert szegeztek a képernyők elé.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.03.24.
sorozat

A világszerte ismert vígjátéksorozatban Jake Peralta nyomozó és a kifejezetten szerethető, és sokszor nagyon fura munkatársainak az ügyeit, illetve mindennapjait követhetjük nyomon. A helyszín egy New York-i rendőrkapitányság, ahol a képzeletbeli 99-es körzetben működik a nyomozócsapat. A „Nemszázas körzetbe” új kapitány érkezik Ray Holt személyében, aki sokkal fegyelmezettebb és szigorúbb, mint az eddigiek és nem titkolt célja, hogy a zseniális, de szétszórt és gyerekes nyomozót „betörje„. Jake és barátai nem adják magukat könnyen, pont ettől lesz nagyon szerethető a történet. Világszerte több millió rajongó egyöntetű véleménye szerint tökéletes műsor az esti kikapcsolódáshoz alig több mint húsz perces részeivel.

Miért nem százas ez a körzet?

Gina nevetése

A sorozat egyik kulcskaraktere, hiszen a gonosz humora nagyon komikussá tud tenni egy-egy jelenetet, ráadásul sokszor ad hozzá a cselekményhez a különböző beszólásaival, illetve gondolkodásmódjával. A karaktert játszó Chelsea Peretti annyit nevetett a forgatások alatt, hogy egy idő után Gina személyiségébe „égett” ez a szokás. A Jaket alakító Andy Samberg csak ennyit mondott a dologról: „Chelsea befejezte a próbálkozást, tulajdonképpen a karaktere részévé vált az, hogy mindig nevessen.”

Csúnya szavak

A sorozat több csatornát is megjárt az évek során, legújabb helyükön már a káromkodást is engedélyezték a szereplőknek a producerek. Persze a csúnya szavakat kisípolják, amit az epizódok rendezői rendszerint ki is használnak, amitől még életszagúbb a rendőrkomédia.

Halloween-epizódok

Brooklyn 99 fanok különösen odavannak a halloweenes részekért. Az első évadban Jake és Holt kapitány fogadást köt arra, hogy a fiatal nyomozó nem tudja ellopni a rendőrkapitány óráját éjfélig. A következő évadok halloween-epizódjaiban továbbviszik ezt a vonalat és az egész kapitányság beszáll a nap végéig tartó lopkodós játékba.

(Fotó: Netflix)

A sorozat szerelmespárja

A show castingján már tudták, a történetben Amy és Jake párosát mindenki imádni fogja. Az őket alakító Andy Samberg és Melissa Fumero az első pillanatól nagyon jól tudtak együtt improvizálni, ami egy vígjátéksorozatnál kifejezetten szükséges.

Mi az a Cold Open?

Minden epizód úgy nevezett cold opennel indul, amik pici komikus beszélgetések vagy jelenetek. Az epizódok nem feltétlenül köthetőek egymáshoz, az írók a szereplők és a rendőrőrs mindennapi problémáira koncentrálnak, mintsem egy részenként építkező történetre.

Társadalmi problémákat feszeget

A humoros szövegek sokszor igen komoly mondanivalót rejtenek, ilyen például a rasszizmus. A sorozatban több színes bőrű karakter is játszik, így vannak epizódok, amikor kiderül, nehezebb számukra a rendőrmunka mint a rendes életük. Ott van például Holt rendőrkapitány, aki egy fekete bőrű, meleg, komoly, de jó humorú férfi, akinek a múltjában láthatjuk, hogy milyen nehezen juthatott oda, ahol jelenleg elhelyezkedik a rendőrségi hierarchiában. Az írók a #metoo kampányt is belevették, amit eleinte egy boldogabb véggel szerettek volna zárni, de a stáb ragaszkodott hozzá, hogy egy sötétebb, elgondolkodtatóbb véget kapjon a rész, így jobban felhívva a figyelmet a problémára.





Ezeket olvastad már?
„Nem vagyok én...” – be tudod fejezni a retró slágereket?

„Nem vagyok én...” – be tudod fejezni a retró slágereket?

Ez a csillagjegy ma nosztalgikus hangulatba kerül

Ez a csillagjegy ma nosztalgikus hangulatba kerül

Ezekre nagyon figyelj, mielőtt busszal utaznál az adventi vásárba!

Ezekre nagyon figyelj, mielőtt busszal utaznál az adventi vásárba!

Mi történhetett? Már a gitárjait is eladja a legendás zenész

Mi történhetett? Már a gitárjait is eladja a legendás zenész

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás