Kapcsoljuk le elektronikai eszközeinket!

Amikor épp nem használjuk elektronikus eszközeinket, például a vízforralót, laptopot, tévét, érdemes kihúzni őket a konnektorból, mert amíg be vannak dugva, akár használjuk, akár nem, hőt termelnek a folyamatos áramfogyasztás miatt.

Pamut ágynemű

Hőségben lehetőleg 100 százalék pamut, légáteresztő ágyneműt húzzunk fel, ugyanis az magába szívja és elvezeti az alvás közben keletkezett izzadságot.

Fotó: Shutterstock

 

Igyál meleg teát!

Kevés dolog esik jobban egy forró nyári napon, mint egy jéghideg ital. Ugyanakkor egy meleg tea jobb választásnak bizonyul a hőségben, mivel hűtésre készteti szervezetünket. Továbbá a nyáron közkedvelt jeges üdítőitalok általában tele vannak kalóriával, aminek bevitele rögtön tápanyag-feldolgozást indít el testünkben, ami hőtermeléssel jár.

Árnyékoljunk okosan

Akár egy hosszabb nyaralás, akár csak munkába indulás előtt jó ötlet behúzni a függönyöket és leengedni a redőnyt vagy rolót. A különböző sötétítők amellett, hogy díszitik a lakást, a napfényt és ezzel együtt a hőt is kint tartják. Célszerű fehér vagy más, világos színű függönyt feltenni, mert ezek könnyebben visszaverik a napsugarakat.

Ventilátor beszerzése

A nagyobb ventilárok között is van már olyan, amely csak pár ezer forintba kerül, nyáron nem árt beszerezni egyet. A lakás hőmérsékletét már az is pár fokkal lecsökkentheti, ha a ventilátor elé helyezünk egy tálca jeget, így a jeges hideget fogja továbbfújni a készülék.

Fotó: Shutterstock