Ha szereted az ízét, akkor nem feltétlenül érdemes elhagyni a reggeli kávét. Azt eddig is tudtuk, hogy egy jó fekete beindítja az agyműködést és akár az anyagcserét is. De a tanulmányok sorra mutatnak rá más előnyökre is.

Fotó: Shutterstock

A megfigyelések szerint azoknál, akik napi 3-5 csésze kávét ittak, 15 százalékkal kisebb volt a korai elhalálozás esélye. Fogyasztása csökkentheti továbbá a cukorbetegség, a májelégtelenség, a demencia és a szívelégtelenség kockázatát.

Az itt említett mennyiséget persze nem biztos, hogy feltétlen követni kell. Egy másik kutatás adatai szerint napi 2-3 csésze az, ami még biztonsággal fogyasztható. A kávé tehát mértéktartással az egészséges táplálkozás része lehet, persze ha hozzáadott cukor és magas zsírtartalmú tejtermék nélkül fogyasztjuk.