Hozzávaló

1 kg liszt

5 dkg élesztő

2 teáskanál cukor

6 teáskanál só

4 tojássárgája

50 dkg margarin

4 dl tejföl

20 dkg reszelt sajt

1 tojás kikeverve a tetejére

1 rumaroma

Adél pogácsája – Fotó: Metropol/Fodor Erika

Sajtos pogi – Fotó: Metropol/Fodor Erika

Elkészítés

Az élesztőt belemorzsolva, a margarint felolvasztva, a szilárd anyagokat összekeverjük kézzel, hozzáadjuk a cukrot és a sót is, majd a tojássárgáját, a tejfölt és a rumaromát is. Ha összeállt a tészta, folpackba csavarva egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Reggel kivesszük, hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, rákenjük a tojást, rászórjuk a reszelt sajtot, és kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon légkeveréssel aranybarnára sütjük.