RETRO RÁDIÓ

Ezt neked is ki kell próbálni: sajtos pogácsa olvasónk ajánlásával





Egy pár szem pogi mindig jól jön, „éhhalál” ellen éppúgy, mint reggelire vagy uzsonnára bekapni egyet teához, netalán egy pohár bor mellé. Balog Istvánné Adél sajtos pogácsája olyan finom, hogy egyszer érdemes kipróbálni. Köszönjük a receptet!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.01.23.
sós

Hozzávaló

1 kg liszt

5 dkg élesztő

2 teáskanál cukor

6 teáskanál só

4 tojássárgája

50 dkg margarin

4 dl tejföl

20 dkg reszelt sajt

1 tojás kikeverve a tetejére

1 rumaroma

Adél pogácsája – Fotó: Metropol/Fodor Erika
Sajtos pogi – Fotó: Metropol/Fodor Erika

Elkészítés

Az élesztőt belemorzsolva, a margarint felolvasztva, a szilárd anyagokat összekeverjük kézzel, hozzáadjuk a cukrot és a sót is, majd a tojássárgáját, a tejfölt és a rumaromát is. Ha összeállt a tészta, folpackba csavarva egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Reggel kivesszük, hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, rákenjük a tojást, rászórjuk a reszelt sajtot, és kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon légkeveréssel aranybarnára sütjük.





Ezeket olvastad már?
Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás