5+1 tuti tipp a koplalás és edzés nélküli fogyáshoz





Ki gondolná, hogy a kalóriaszámláson és az önsanyargatáson kívül léteznek olyan módszerek is, amelyek segítenek úgy átalakulni, hogy szinte észre sem vesszük? Pedig néhány egyszerű életmód változtató trükkel elindulhatunk a siker útján.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.16.
tippek szaglás víz tükör diéta fogyás

Ha nem férünk bele a ruhába szaglásszunk és dobjuk ki a mérleget. Fontos azonban azt is figyelembe venni, hogy a tudatos étkezést és a mozgást nem lehet kiiktatni, de a jótékony csalások segítenek abban, hogy meginduljanak lefelé azok a fránya kilók. Összegyűjtöttünk 5+1 legtutibb szemfényvesztő trükköt, amelyeket akár más ma is elkezdhetünk a hétköznapjaink részesévé tenni.

Fotó: GettyImages

1. Dobjuk ki a gonosz mérleget!

A fogyókúra legnagyobb mumusa a gonosz mérleg, ami az első napokban - hiába vetjük bele magunkat az edzésbe, és hiába sanyargatjuk magunkat kefíren – gyakorlatilag alig mozdul és szembesít a kudarccal. Teljesen feleslegesen sokkolni magunkat a napi méretkezéssel: tegyük el néhány hétre, és amikor újra ráállunk, biztosan meghálálja a pihenést azzal, hogy jó pár kilóval kevesebbet mutat.

2. Tükröt az étkező asztalhoz!

Tudományosan bizonyított tény, hogy kevesebbet esznek azok, akik látják magukat evés közben. A tükörképünk folyamatosan emlékeztet arra, hogy fogyni szeretnénk. Ezt a módszert segíthetjük azzal, hogy a hűtőre mágnesezünk egy olyan fotót, amin úgy nézünk ki, amilyen súllyal elégedettek lennénk.

3. Együnk kisebb, kék tányérból!

Az ideális étel összeállítás a tányéron úgy néz ki, hogy gondolatban a tányért három, nem teljesen egyenlő részre osztjuk fel. Először lefelezzük, a felére mehet a rost, vagyis a saláta, a nyers vagy a párolt zöldség. A másik felet elfelezzük. Az első negyedre tesszük a szénhidrátot, ami lehet rizs, krumpli, kuszkusz vagy bulgur (a tészta felejtős), a másik negyed rész a fehérje, vagyis a hús, hal, gomba helye. Ha mindezt egy nagyobb, kék tányérra tesszük, még kevesebbet eszünk. A kék szín csökkenti az étvágyat, a kisebb tányér pedig megakadályozza a túlevést.

4. Szimatoljunk!

Bizonyos illatok csökkentik az étvágyat. A citrusok, az alma, a borsmenta szaga becsapja az agyat, és azt hisszük, tényleg ettünk valami finomat. Desszert helyett pedig a gyújtsunk meg egy vanília illatú aromagyertyát.

5. Le a lebernyeggel!

Bár a molett divatbiblia a mindent eltakaró, bő ruhákra esküszik, a haladó divatcégek is rengeteg csinos, testre simuló ruhát terveznek a teltkarcsúaknak. A lógó ruhák nem segítik a fogyókúrát sem, hiszen jótékonyan elrejtik a plusz kilókat, ezzel pedig elterelik a figyelmet a célról. Viseljünk bátran a test vonalát követő fazonokat, így jobban odafigyelünk magunkra. A francia nők egy öv segítségével tartják kordában tartani az étvágyukat: ha érzik, hogy szorítani kezd, egészen biztosan befejezik az evést.

+ 1. A nagy víz trükk!

Reggel két nagy pohár vízzel indítsuk a napot, ez felpörgeti az anyagcserét. Ebéd közben se felejtsünk el kortyolgatni, hiszen segíti az étkezés során bevitt rostok hasznosítását, és telítettségérzést okoz.





Ezeket olvastad már?
„Gyűlölöm őt, amiért ellopta az életemet” – egy fogyatékos gyereket nevelő anya őszinte vallomása

„Gyűlölöm őt, amiért ellopta az életemet” – egy fogyatékos gyereket nevelő anya őszinte vallomása

Ennél a három csillagjegynél ma mindenképpen legyen zsebkendő, mert megríkatják

Ennél a három csillagjegynél ma mindenképpen legyen zsebkendő, mert megríkatják

61 éve jelent meg először a TV Maci. Te emlékszel az összes régi ismerősre?

61 éve jelent meg először a TV Maci. Te emlékszel az összes régi ismerősre?

Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás