Egyre gyakoribbak a felhívások a különböző Facebook-csoportokban , miszerint két nagy futárszolgálat munkatársai keresik ellopott bringáikat, akár nagyobb összegű nyomravezető díjakért cserébe. Ez még hétköznapi hírnek is tűnhet, de több érdekesség történt az elmúlt hetekben, akár ha a lopás módjáról, akár a megoldási kísérletről beszélünk.

Mostanában például a tolvaj az előzetesen már ellopott kisebb értékű kerékpárral nyomon követi a drága biciklit hajtó futárt, aki jóhiszeműen lezárja a ház előtt cangáját, és felviszi a rendelő számára az ételét. Ez alatt az idő alatt viszont a drótszamáron lovagoló „bandita” pár másodperc leforgása alatt feltöri a zárat és kicseréli a két biciklit, majd feltűnésmentesen távozik a helyszínről.

A futárok viszont nem hagyják annyiban és közös erővel veszik fel a küzdelmet Budapesten a rablókkal szemben. Képekkel illusztrálják ellopott járműveiket, különös ismertetőjegyeikkel együtt, és ha valaki bárhol találkozna társai biciklijeivel, a saját lakatával lelakatolja a helyszínen, hogy a használója ne tudja elmozdítani és értesíti kollégáit. Emellett megosztják egymással, milyen környékeken történnek leggyakrabban az elbirtoklások, és tanácsokat adnak, hol hagyhatják biztonságosan a kétkerekűiket, ahol kamera figyeli, hogy el ne lovasítsák azokat.

A Futárok – Wolt – Netpincér nevezetű csoportban indult az összefogás a tolvajok ellen.

Fotó: facebook