Gyakran nagyon nehéz kiválasztani a tökéletes randihelyszínt, ami minden szempontból megfelel az elvárásainknak. Amiért nem kell sokat fizetni, de ugyanakkor hangulatossá varázsolja az eseményt kedvesünkkel. Válogathatunk a hangulatosabbnál hangulatosabb parkok közül, de akár felmehetünk a hegyekbe is.

Érdemes Budapesten a szerelmes pároknak is kimozdulniuk Fotó: Shutterstock

Margitsziget

Nem véletlen, hogy nagyon sok szerelmes a Margitszigetet választja randevúja helyszínéül. Kellemes séta a hídról, lenyűgöző budapesti panoráma az egész szigetről és megannyi látnivaló a helyszínen. Érdemes ellátogatni a japánkertbe, a Víztoronyhoz vagy a zenélő szökőkúthoz is. Az utolsó ráadásul éjszaka is igen hangulatos.

Akár a bringóhintózást is kipróbálhatjuk Fotó: Shutterstock

Gellért-hegy

A Gellért-hegy azért is jó hely, mert onnan talán a legszebb a kilátás a fővárosra. Az egymásba fonódó erdei utakon hosszú sétákat tehetünk, a Citadellánál pedig érdemes megállni, ugyanis ennél tökéletesebb hely nem lesz arra, hogy egy képet készítsünk kedvesünkkel. Emellett, ha egy igazán különleges pillanattal szeretnénk meglepni párunkat, akkor induljuk el hajnalban a hegyre, és nézzük együtt a napfelkeltét Budapest felett.

Gül Baba türbéje

Ha tényleg csak kettesben szeretnénk tölteni egy napot, kerülve a tömeget, akkor látogassunk el a nemrégiben felújított, Budán található 16. században épült török sírkápolnához. Ha már arra járunk, érdemes leülni és megpihenni egy kicsit a rózsakertben, amit akkor is meg lehet látogatni, ha éppen a Gül Baba türbéje zárva van.

A Gül Baba türbéje és kertje igazán romantikus Fotó: Metropol

Rózsák tere

Egy templom kertjénél talán nincs romantikusabb helyszín, pláne, ha annak az egyházi építménynek a környezete olyan, mint amilyen a Rózsák terén van. Egy igazi misztikus hely, ahol ha megállunk, egy ideig biztosan nem lesz kedvünk továbbmenni. Ha már a téren járunk, érdemes benézni a gyönyörű neogótikus templomba, amely a VII. kerület második legnagyobb egyházi építménye.

Szent István park

A park nagyon könnyen megközelíthető, és karnyújtásnyira van a Duna. A Jászai Mari térről észak felé indulva, a párunkat átkarolva, csupán néhány perc, és máris elérjük a hatalmas szökőkúttal és csodálatos rózsabokrokkal rendelkező kertet. Egy padra leülve megcsodálhatjuk a Margitszigetet, vagy ha folytatnánk a romantikázást, akkor akár át is mehetünk oda.

Akár a szökőkút szélére is leülhetünk egymás kezét fogva Fotó: MTI