Amióta lerombolták a Nemzeti Színház kivételesen gyönyörű épületét 1965-ben, a Blaha Lujza tér kialakítása, felújítása túl nagy falatnak tűnik a mindenkori városvezetésnek. Végre fellélegezhettünk, amikor Tarlós és Kocsis Máté bejelentette, hogy le veszik a Corvin áruház homlokzatát csúfító burkolatot, és elindul az egy évig tartó tervezése a térnek. Ezt követően pedig megindulhatnak a munkálatok, amelyek 2019-re készen is lesznek.

A választások óta a megvalósítás elhúzódott, az utolsó terv és engedély csak 2020 júniusában készült el, amelyet a közelmúltban még módosított is a Főváros. Vitézy Dávid Facebook-oldalán adott hangot annak, hogy több ponton is kifogásolja az új terveket.

Az állami Budapest Fejlesztő központ vezetője így fogalmaz: több mint egy éven keresztül rajzoltatta a Főváros újra a tér terveit, a nyilvánosság teljes kizárásával. Egy ekkora tömegközlekedési csomópontban nem lehet elég csak a térkövezés, a tömegközlekedés színvonalát is javítani kellene a projektben, amely teljes mértékben elmarad. Vitézi továbbá sérelmezi, hogy a villamos megállók nem kerülnek át a Népszínház utcából a térre és több helyen is szükségesnek látja a zöldesítést. Így fogalmaz: sajnálom, nagy lehetőséget szalaszt el a Főváros a rövidlátó tervezéssel ismét. A Főpolgármesteri Hivatal nem húzhatja tovább az időt, el kell kezdenie a kivitelezést idén, mert a 2.67 milliárdos projektből, 1 milliárd forintot úgy adott a kormány, hogy 2021 végéig fel kell használják.