Fellélegezhetnek az újbudaiak, ugyanis a zsaruk elfogták azt a férfit, aki bosszúból köhögött le embereket a helyi pláza előtt, ha nem adtak neki aprót. Kiderült, L. Dezsőnek több is van a rovásán, két hete lopásért ül.

Rendőrkézen

Mint arról a Metropol alig pár napja beszámolt, hatalmas felháborodást keltett Újbudán egy hajléktalan férfi életveszélyes büntetése: L. Dezső ugyanis a járvány tombolásának kellős közepén, kéregetés közben annak, aki nem adott neki aprót, egyszerűen az arcába köhögött a lehúzott maszkja mögül, majd elinalt. A helyiek közül már többen féltek arra sétálni, miután híre ment a bosszúköhögőnek. Nemcsak az áthaladók, de még a helyi hajléktalanok is rettegtek tőle, mivel nemcsak a járvány közepén sokkoló bosszújáról volt híres, hanem agresszív természetéről is.

(Fotó: Bors/illusztráció)

– Tudjuk, kiről van szó, és ha tehetjük, mi is elkerüljük. Hol feltűnik, hol eltűnik, de amikor meglátjuk őt a központ előtti padon ücsörögni, inkább nem megyünk oda, velünk is agresszív – mesélte a Bors munkatársainak az egyik hajléktalan férfi, Henrik, aki hozzátette, hogy ő és a társai is mélyen elítélték, amit a társuk tett.

A hírek nyomán azonban a zsaruk nem tétováztak, azonnal akcióba léptek, és széles körű nyomozást végeztek a környéken, a tettesre pedig szinte napok alatt rábukkantak. Letartóztatniuk nem kellett, ugyanis kiderült: a bosszúköhögő L. Dezső rablás miatt már két hete rácsok mögött ül. Arra is fény derült, hogy a férfitól nem véletlen rettegtek a környéken.

– A rendelkezésre álló információk szerint a hírekben a 31 éves L. Dezső szerepelt, akit a XI. kerületi rendőrök még március 23-án elfogtak, amikor valakinek az utcán kitépte a kezéből a mobilját és megpróbált elfutni vele. A lopással gyanúsított férfit a rendőrök akkor őrizetbe vették, azóta letartóztatásban van – tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Hozzátették: a köhögésről eddig nem érkezett feljelentés, így kérik, akit ért ilyenfajta sérelem a férfi részé­ről, tegyen bejelentést, mert a rendőrség csak ebben az esetben tudja elbírálni, hogy történt-e szabálysértés vagy bűncselekmény.