Újra fellendülni látszik a belföldi turizmus. Rengetegen tervezik a pihenésüket, azonban a szálláshelyek kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező személyeket fogadhatják.

A védettségi kártya nélkül nem fogadhatnak vendégeket (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

A Metropol újságírója szállást kereső vendégnek kiadva magát elképesztő dolgokat tudott meg arról, hogy bizonyos esetekben hogyan játszható ki a védettséget igazoló kártya, annak ellenére, hogy súlyos bírságokat kockáztatnak ezzel a fogadók.

A Magyar Közlönyben leírtak szerint 200 ezer forinttól 3 millió forintig terjedő bírsággal és egy évre szóló bezárással is sújthatók azok a szálláshelyek, ahol védettségi igazolvány nélküli vendégek tartózkodnak. A hoteleket, panziókat és apartmanokat folyamatosan ellenőrzik, így nem érdemes szabályt sérteni. Lapunk megtudta, hogy például Hévízen külön a védettségi igazolvány meglétének ellenőrzésére alakult egy csoport, amelyet a város jegyzője alapított. „Revizorok járják a helyi szállodákat, apartmanokat, hogy valóban minden szállásfoglaló rendelkezik-e a jogszabályban előírt okmánnyal – árulta el egy helyi vállalkozó.

Ha kíváncsi arra, mit mondtak a szálláshelyek a vakcinaigazolvány elfogadásáról, akkor a részletekért keresse holnap újságunkat a terjesztőknél vagy látogasson vissza a www.metropol.hu oldalunkra.