Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán osztott meg egy igazán különleges esetet. Az egyik munkatársuk ellen érkezett egy lakossági bejelentés, mivel a mentős megállt ebédet venni magának.

Az írásukból kiderült, hogy egyik kollégájuk kevesebb mint 2 percre szállt ki a mentőautójából, hogy hamburgert vegyen magának, de egy valószínűleg nagyon unatkozó budapesti lakos azonnal lekapta az eseményt, hogy később aztán bejelentést tehessen. A történet már csak azért is hajmeresztő, mert a férfi minden szabályt betartva szerezte be az ebédjét, de emberileg végképp nem érthető, hogy vajon mi járhatott a feljelentő fejében, amikor úgy döntött, kifogást emel az ellen, hogy az erején felül dolgozó egészségügyis esetleg ételhez juthasson.

Az Országos Mentőszolgálat bejegyzésében kifejezetten diplomatikusan magyarázták el, kollégájuk semmilyen szabályt nem szegett meg, sőt végül mégsem lakhatott jól….

„Különös lakossági bejelentés érkezett a fővárosi mentőkhöz a húsvéti ünnep alatt, amiben egy férfi sérelmezi, hogy szolgálatot teljesítő bajtársaink ebédet vásároltak. Erről fényképet is mellékelt a felháborodott panaszos, amin az látszik, ahogyan a mentőegység egyik tagja (a kötelező távolságot tartva) hamburgert kér elvitelre egy Szentendrei úti büfénél. Az életmentők természetesen nem ellátás alatt vagy helyett, hanem kórházból a mentőállomásra tartva álltak meg egy pillanatra, ami nem veszélyeztette az egység riaszthatóságát vagy befolyásolta a „bevonulás” útvonalát. A panasz szerint ez hosszú percekig tartott (a mentő fedélzeti számítógépe alapján), valójában mindössze 1 perc 51 másodpercet vett igénybe. A vizsgálat ráadásul azt is feltárta, hogy bajtársaink ugyan megvásárolták a kifogásolt hamburgert, állomáshelyükhöz érve azonban riasztást kaptak, így elfogyasztani csak jóval később tudták ebédjüket. A panaszra végül az Országos Mentőszolgálat főigazgatója maga reagált. Válaszában (a tények ismertetése után) megértést kért a frontvonalban küzdő mentődolgozók irányába, akik áldozatos munkájára a jelenlegi hatalmas terhelés mellett is számíthat a lakosság! 🙏🏼❤️🇭🇺🚑” – tájékoztattak az esetről az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

PIROS TOJÁS HELYETT FELJELENTÉST KAPTAK HÚSVÉTKOR A MENTŐK❗️
Különös lakossági bejelentés érkezett a fővárosi mentőkhöz…

Posted by Országos Mentőszolgálat on Tuesday, April 6, 2021