Nate Gidman a negyedik születésnapja idején mindennap ugyanabban az időpontban hányt. Korábban semmi baj nem volt, kedélyesen elcsevegett mindenkivel, életerős kisfiú volt. Az édesapja azt nyilatkozta a Mirrornak, hogy gyermeke a társaság szíve-lelke volt, akárhol jelentek meg. Aztán gyülekezni kezdtek a fekete felhők, és az állapota egyre rosszabb lett.

Minden reggel 6 órakor felébredt és hányt, majd folytatta a szokásos napi teendőit” – mondta el a lapnak Phil Gidman. A család azt gondolta valamilyen kórokozó okozza fia állapotát, ezért vizsgálatra vitték, ahol először hazaküldték őket. Egy napon azonban Nate szeme befordult, és akkor már tudták, hogy nagy a baj.

Az édesapa mindent megtesz fia gyógyulásáért Fotó: Phil Gidman/Facebook

CT-vizsgálaton esett át, és később három nővér jött érte. Kiderült, hogy rákos a kisfiam, egy daganatot találtak a fejében” – mondta el az édesapa. Később a kisfiút átszállították egy speciális gyerekkórházba, ahol megműtötték, és eltávolították a fejéből a daganat 40–50 százalékát. Később sikerült a 95 százalékát is eltávolítani a tumornak. Ezt követte csak az igazán embert próbáló helyzet, sugárterápia, kemó és őssejtkezelés.

A koronavírus is nehezítette a helyzetet, ugyanis a kórházban mindig csak az egyik szülő lehetett a gyermekükkel. Ráadásul a nővérektől megtudták, az utolsó órákba észlelték a problémát, ha később jutnak csak el a műtéthez, sokkal nagyobb problémák léphettek volna fel a kisfiú agyában.

A harcnak még nincs vége, a betegsége a gerincét is megtámadta az óvodás kisfiúnak, azonban a szülei nem adják fel a harcot, és küzdenek azért, hogy Nate egyszer újra egészséges lehessen.