Claudia Carrick február 11-én panaszkodott először torokfájásra és nyelési nehézségekre. A kislány még aznap rosszul lett és kórházba szállították. Ott megállapították, hogy folyadék halmozódott fel az agyában, és úgy gondolták, ez okozta a rosszullétet.

Másnap azonnal a műtőbe tolták a gyermeket, a beavatkozás végén pedig jött a lesújtó hír: Claudiának agydaganata van – írja a Mirror. A daganat helyzete miatt Claudia édesanyjának azt mondták, hogy nem tudják kioperálni a daganatot. Néhány nappal később újabb sokkoló hírt közöltek az orvosok: a daganat gyógyíthatatlan, a kislány már nem sokáig élhet.

Az egész család képtelen feldolgozni mindezt. Azon gondolkodunk, hogy most tényleg ez lesz a vége? Ennyi jut egy 8 éves kislánynak? – mondta Claudia nagynénje, Jayne. A vége felé nagyon küszködött már, halálhörgése volt, rettenetes volt látni.

A történetet még fájdalmasabbá teszi, hogy a kislány most először volt távol ilyen sok időt ikertestvérétől, akivel elválaszthatatlanok voltak.

Claudia tüdeje végül teljesen összeomlott és feladta a harcot. Halála előtt az egész család ott ült az ágya mellett és vele maradtak az utolsó pillanatokban is.