Nagyon sokan voltak tegnap este Liverpool városközpontjában, mert hagyományosan ekkor „gyújtják meg” a város karácsonyfájának égőit, amit ilyenkor a sok érdeklődő meg is örökít mobiltelefonjával. Egy felfoghatatlan tragédia azonban beárnyékolja az idei ünnepi hangulatot.

A gyilkosság a feltételezések szerint nemsokkal a karácsonyi fények felgyulladását követően történt, akkor, amikor a rendőrség szerint a barátaival lévő 12 éves Ava White összevitatkozott a suhancokkal – adta hírül a DailyMail.

Amikor a rendőrök a helyszínre értek már csak a földre rogyott Avát találták a helyszínen barátaival. A gyereket a mentősök kórházba szállították, ám az áldozat nem sokkal később belehalt sérüléseibe.

„A szülők teljesen összetörtek, romokban hever a világuk, egyetlen szülőnek sem kellene szembesülnie azzal, hogy rendőrök kopogtatnak az ajtón, és azt mondják, hogy meghalt a gyermeked. Úgy gondoljuk, hogy Ava és barátai szóbeli vitába keveredtek, ami azzal végződött, hogy Avát megtámadták, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett… Részvétünk Ava családjának” – mondta a rendőrfőkapitány a sajtónak az eset kapcsán.

A rendőrség arról is tájékoztatta a közvéleményt, hogy a szemtanúk beszámolója szerint a feltételezett elkövetők a közeli utcákba menekültek, de már el is fogták őket. Kihallgatásuk és a körülmények tisztázása jelenleg is tart.