Szívszaggató! Nem reagált a gratulációkra a Facebookon a tarpai orvos, innen tudták, hogy baj van





Két nagyobb és két kisebb koporsó körül gyülekeztek a gyászolók a múlt heti tragikus szén-monoxid-mérgezésben elhunyt család temetésén. A nyitott koporsókat palesztin zászlókkal takarták le, a gyermekek lábához a rokonok és barátok virágokat és kedvenc plüssállatkáikat helyezték el.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.06.
Felfoghatatlan tragédia

A Metropol a helyszínen megtudta, hogy Q. M.-re, aki Tarpán volt háziorvos, a falubeliek nemcsak mint orvosukra tekintettek, hanem úgy tartották: már a puszta szeretetével is gyógyít. A Budapestről ingázó doktor éppen Tarpára költözését tervezte. Halálának hetében találta meg azt az ideális házat, amelyet a nyár során otthonná akart varázsolni családja számára. A férfi pénzét és erejét nem kímélve szervezte meg a faluban az állandó orvosi ügyeletet, és hozta tető alá a laboratóriumot, hogy a tarpaiaknak egy kicsit se kelljen várniuk az eredményeikre.

A temetésre Tarpáról különbusszal és személyautókkal is érkeztek. Könnyes szemmel vettek búcsút szeretett orvosuktól (Fotó: Metropol/Máté Krisztián)

A jobb oldalukra fordítva temették el őket

Több mint 100 ember gyűlt össze a ravatalozó előtt. Sokan hagyományos muszlim öltözékben jelentek meg. A ravatalozótól a sírhely felé a menet megállt egy tisztáson, ahol a férfiak közös imát mondtak el arab nyelven. Az ima után Q. M. fivére kiállt a tömeg elé, és arra kért mindenkit, hogy ha az elhunyt valakit megbántott, vagy tartozik valakinek, akkor az most jelezze, mert a testvére helyett ő kér bocsánatot, és ő fizet meg minden adósságot. A tömeg hosszú percekig állt néma csendben. A család tagjait ezután a jobb oldalukra fordították, és arccal Mekka felé temették el.

Muszlimok és keresztények együtt rótták le kegyeletüket. Az orvos sem tett különbséget az emberek között (Fotó: Metropol/Máté Krisztián)

Az volt a furcsa, hogy a Facebookon nem reagált a gratulációkra

– Egy szent ember volt. Érthetetlen a halála, és nem lehet feldolgozni – mondta könnyeivel küszködve a tarpai Farkas Gusztávné. – Pénteken arra lettem figyelmes, hogy a doktor úr a Facebookon kiírta, hogy a nagyobbik fia kitűnő bizonyítványt vehetett át az iskolában.Viszont furcsa volt, hogy nem reagál a gratuláló kommentjeinkre. Ez rá nem volt jellemző. Emír professzor – így nevezte büszkén a 9 éves fiát, mert meg volt győződve róla, hogy a fia egyszer híres orvosprofesszor lesz. Éppen ezért mindig a legjobb iskolákba járatta. A kisebbik fia, Imám pedig még csak nemrég töltötte be a 6. évét. Egyszerűen felfoghatatlan – mondta hitetlenkedve az asszony.

Nagyobbik fiát professzornak szánta, a legjobb iskolákba járatta (Fotó: Facebook)

Igazi nagy szerelem volt az övék

– Olyan ember volt, akit akár ha éjszaka közepén riasztottak, azonnal elindult a beteghez – mondta el a Metropolnak egy másik falubeli. – Nem egyszer fordult elő, hogy a betegnek nem volt pénze, és a doktor úr szó nélkül, a saját zsebéből megvásárolta neki a gyógyszereket és injekciókat.

Q. M. nevét elhallgatni kívánó asszisztense szerint a legjobb orvos volt, akit valaha ismert, mindig partnerként viselkedett vele, és sosem éreztette, hogy ő a főnök, az emberek között meg sosem tett különbséget.

– Igazi nagy szerelem volt az övék – mondta el a család közeli palesztin barátja a házaspárról. – Nem volt kérdés, hogy miután Debrecenben befejezte az egyetemet, Q. M. itt marad, és itt alapít családot. Rajongásig szerette a feleségét és Magyarországot.

Q. M. elégedett volt az életével (Fotó: Facebook)




Ezeket olvastad már?
Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Városháza: romos az épület, sehol a zöld park, Karácsony Gergely a saját portáján sem tudott rendet tenni 5 év alatt

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás