Ingben, elegáns ruhában állt bíróság elé az a fiatal férfi, aki 2019-ben az egész országot megrázó módon gázolta halálra B. Katát az M3-as autópálya lehajtójánál – adta hírül a Bors.

A lap cikke szerint szilveszter éjszakáján B. Kata barátjával tartott haza egy Tankcsapda-koncertről, majd összevesztek, ezért a fiatal lány kiszállt az autóból és gyalog indult útnak az autópályán. Az éjszaka azonban V. Martin is hazafelé tartott ezen az úton, az M3-as és az M0-ás lehajtó közti szakaszon pedig megtörtént a tragédia, halálos sérüléseket okozva elgázolta Katát a fiatal srác. Martin azonban otthagyta a vérben úszó lányt, segítségnyújtás nélkül azonnal továbbhajtott. Végül másnap, az otthonában fogták el a rendőrök.

Kata azonnal életét vesztette a balesetben – Fotó: Bors

A fiatal lány holttestét a szintén otthonába tartó Tankcsapda tagja, Sidi találta meg. Őt és a mentést irányító Győrfi Pált is tanúként hallgatják meg a tárgyaláson.

Beidézték tanúnak a Tankcsapda tagját és Győrfi Pált – Forrás: koronavírus.gov.hu

V. Martinra mindössze 10 hónap, 2 évre felfüggesztett fogházat javasolt az ügyészség, abban az esetben, ha lemond a tárgyalásról, és elfogadja azt, amivel vádolják. Ő azonban semmit nem ismert el. A Bors információi szerint a férfi ügyvédje azzal védekezik, hogy csupán élő személynek lehet segítséget nyújtani, és szerintük Kata az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett.

A perre eljött az elhunyt édesanyja is, aki közvetlenül a lánya gyilkosa mögött ült, és megtörten hallgatta az eseményeket.