Felfoghatatlan tragédia történt a devoni Torquay városában. A 19 éves Rhianne Haltont felakasztva találták meg, mindössze 41 nappal második gyermeke születése után. A fiatal édesanya egy búcsúlevelet is hagyott hátra, amiben elmondta, mennyire szereti a gyermekeit, és azt is hozzátette: „Apu majd vigyáz rátok!”

Az érthetetlen tragédia miatt a rendőrség nyomozást indított, ennek során kiderült, hogy Rhianne és párja kapcsolata megromlott. Még két kisfiuk sem enyhíthette a nehéz párkapcsolati gondjait. Az anyuka megpróbáltatásait pedig tovább fokozta a koronavírus miatti bezártság, ami nagyon megviselte. Ráadásul a járványhelyzet miatt sem a szülésznőkkel, sem más egészségügyi dolgozóval nem tudott kapcsolatot felvenni, így még beszélni sem tudott senkivel a problémáiról.

Halála után az orvosok és az ápolók azt állították, korábban nem látták az anyán, hogy mentális vagy pszichés gondokkal küzdene.

A meghallgatáson elhangzott, hogy Rhianne és élettársa kilenc hónapig külön éltek, és ez idő alatt új kapcsolatot kezdett. Ám később visszatért gyermekei apjához, de exével is tartotta telefonon a kapcsolatot, ez pedig a veszekedések fő forrásává vált.

A 19 éves lányt felakasztva találta a barátja, miután másfél órát távol volt az egyik veszekedésük miatt. A rendőrség szerint Rhianne halálának nem voltak gyanús körülményei. Az öngyilkosságot később a halottkém is megerősítette.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!