Egy nyolc hónapos csecsemő vérmérgezésben halt meg, és ezt az igazságügyi orvosszakértő is megerősítette. Mivel igazolták nála is a koronavírus-fertőzés tényét, de a meningococcus betegséget is kimutatták nála, ezért a koronavírus-áldozatok között tüntetik majd fel„ – mondta Müller Cecília. „Ez a betegség nagyon gyorsan zajlik ebben az életkorban. Ritka ez a fertőzés, de nagyon agresszív. Ez a tragédia azt mutatja, hogy a koronavírus mellett más betegségekkel is meg kell küzdenünk. Éppen azért került fel az áldozatok listájára ez a csecsemő is, mert kimutatták nála a koronavírust, de nem ez volt a halál oka. Következetesen, az első perctől kezdve egy olyan transzparens adatszolgáltatást nyújtunk, aminek a lényege, hogy aki az elhalálozás idején koronavírus-fertőzött volt, azt a halál okától függetlenül az áldozatok között tüntetjük fel” – ismertette a részleteket az országos tiszti főorvos.

Magyarországon folyamatosan oltanak, a beoltottak száma 2 608 084 fő, közülük 1 077 947 fő már a második oltását is megkapta.

Csütörtökön 4814 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 698 490 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 272 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 681 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 419 765 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 256 044 főre emelkedett. 11 663 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1337-en vannak lélegeztetőgépen.