Előre megtervezett akció keretében, május 14-én csaptak le a nyomozók egy magyar és szlovák állampolgárra, akik kábítószerekkel kereskedtek. A drogpáros magyar tagja a szlováktól rendszeresen szerzett be kábítószert, amit Magyarországon továbbértékesít. A 48 éves magyar férfit a TEK segítségével tatabányai otthonában fogták el.

A nála tartott kutatás során különböző gyanús anyag, feltehetően kokain és metamfetamin került elő. Ezen kívül a nyomozók lefoglaltak mobiltelefonokat, laptopot, légfegyvereket, valamint közel 1,5 millió forintot és 270 USA dollárt. Ezen túl zárolták banki számláján lévő 1,7 millió forintját.

A 44 éves szlovák férfin egy budapesti pláza parkolójában ütöttek rajta a Terrorelhárítási Központ munkatársai. Autójában kb. ezer darab simítózáras tasakot, különböző telefonokat és SIM-kártyákat, 6200 eurót és több mint 3 millió forintot találtak a nyomozók, valamint két olyan dobozt, ami kábítószergyanús anyagot rejtett. Lakásában szintén különböző droggal szennyezett dobozt és szipkát fedeztek fel, valamint lefoglaltak közel 24 000 eurót és több mint 22 millió forintot – számolt be a police.hu.

A két férfit jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

https://www.youtube.com/watch?v=l_5GcoR3Epg