RETRO RÁDIÓ

Orbán Viktor: Hatalmas győzelmet arattunk





„Hatalmas győzelmet arattunk, akkorát, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan„ - jelentette ki a kormányfő, miután elsöprő győzelmet aratott a 2022-es országgyűlési választásokon a Fidesz-KDNP. Úgy tűnik, a kétharmados többséget is sikerült megszerezniük a kormánypártoknak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.03.
választási győzelem

Orbán Viktor azzal kezdte, hogy egész jól nézünk ki, talán még sohasem néztünk ki olyan jól, mit ma este.

Hatalmas győzelmet arattunk„ - jelentette ki a miniszterelnök. „Akkora győzelmet arattunk, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egész biztosan” - mondta.

A kárpátaljai magyaroknak Orbán Viktor azt üzente: tartsanak ki, ne féljenek, az anyaország velük van.

– fogalmazott. A kormányfő köszönetet mondott a több mint 100 ezer önkéntesnek is. Kiemelte, hogy ez most nem az okoskodás ideje, hanem a boldogság estéje. „Annyit talán adhatunk az eszünknek is, hogy elmondjuk, hogy a ma estével a győzelem összes lehetőségét kimerítettük” – húzta alá a miniszterelnök. Orbán Viktor emlékeztetett, hogy nyertek 2010-ben, a régi választási rendszerben, 2014-ben, amikor külön indult a baloldal, 2018-ban, amikor részlegesen fogtak össze a kormánypártokat ellen és most is, amikor az ellenzék teljesen összefogott. „Hiába a taktika, a cselszövés, a végén mindig a szív győz„ – vonta le a következtetéseket Orbán, kiemelve: azért nyertünk, mert van egy közös szenvedélyünk, amit úgy hívnak, hogy Magyarország.

A kormányfő elmondta, óriási nemzetközi erőközpontok és szervezetek mozdultak meg velünk szemben, ők most elmondhatják, kidobott pénz volt minden fillér, amit a magyarországi baloldalnak adtak.

Úgy tűnik, hogy a magyar baloldal volt Gyuri bácsi életének legrosszabb befektetése. 12 éve csak viszi a pénzt!” – mutatott rá a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint ez a győzelem azért is marad majd emlékezetes talán életünk végéig, mert most kellett a legnagyobb túlerővel megküzdeni. A baloldal itthon, a nemzetközi baloldal körös körül, a brüsszeli bürokraták, a Soros-birodalom minden pénze és szervezete, a nemzetközi fősodratú média és a végén még az ukrán elnök is – sorolta, hozzátéve: ennyi ellenfelünk egyszerre még sosem volt.

De hiába a rengeteg pénz és hiába a túlerő – folytatta –, ha összefogunk, nem lehet bennünket megállítani. Emlékeztetett: a békemenet járvány utáni első nagy találkozóján október 23-án mondtuk el együtt, hogy nincs annyi pénz, amely megállíthatna bennünket, és ha mi összefogunk, akkor a legvastagabb falon is át fogunk menni.

Nem engedtük, hogy a kudarcos múlt visszatérjen, megvédtük Magyarország függetlenségét és szabadságát, megvédtük Magyarország békéjét és biztonságát, és bár még nem ismerjük az eredményeket, de remélem, hogy megvédtük a gyerekeinket és a családjainkat is„ – folytatta a kormányfő.

Mint mondta, nem szabad elfelejteni, hogy a világban nem csak ellenfeleink, hanem barátaink is vannak.

Jó szívvel, jó szívvel, jó szívvel, jó szívvel gondolunk az amerikai barátainkra, a lengyelekre, az olaszokra, a spanyolokra, a szerbekre, a szlovákokra és az osztrákokra is, akik velünk voltak és segítettek bennünket az elmúlt hónapokban” – fogalmazott.

A kormányfő elmondta, ezt a győzelmet nekik is ajánljuk, ez nem csak a mi győzelmünk, ez az ő győzelmük is, mert az egész világ láthatta ma este itt Budapesten, hogy a kereszténydemokrata politika, a konzervatív polgári politika és a hazafias politika győzött és azt üzenjük Európának, hogy ez nem a múlt, ez a jövő, ez lesz a mi közös európai jövő.

Orbán Viktor végezetül elmondta, az egész világ láthatta, hogy a magyarok szeretik a hazájukat, és mi, akik ma győztünk, azt vállaljuk, hogy számunkra mindig Magyarország lesz az első.

A Jóisten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenekelőtt. Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!„ – zárta miniszterelnök.





Ezeket olvastad már?
Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás