RETRO RÁDIÓ

„Most igazán belevaló kormány kell” - ezekkel a feladatokkal bízta meg minisztereit Orbán Viktor





Kedden megalakult Orbán Viktor ötödik kormánya. A miniszterelnök a Parlamentben egyesével mutatta be a minisztereket beszédében.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.24.
kormány

A kormányfő beszéde elején elmondta, a választók akaratából az ötödik alkalomból mutatja be a kormányát. A mostani helyzet páratlan az elmúlt három évtizedben, soha nem látott népakarat érvényesült 2022. április 3-án - tette hozzá. Korábban egyetlen kabinet mögött sem volt ekkora választói akarat, ez részben megszolgált, részben megelőlegezett bizalom.

A koronavírusból alig lábaltunk ki, szomszédunkban háború zajlik, míg Brüsszelből nem számíthatunk segítségre - mondta Orbán. Még soha nem volt ekkora bizonytalanság a jövőt illetően - tette hozzá.

„Most igazán belevaló kormány kell”

A háborúk és a veszélyek kora a mostani évtized - mondta Orbán Viktor. Menekültáradat, infláció és soha nem látott energiaáremelés zajlik, globális átrendeződés fenyeget. Újabb háborúk és a 2015-ösnél is nagyobb népvándorlás indulhat meg a súlyos élelmiszerhiány miatt. Ma az Unió nem egy ragyogóan irányított szervezet, zavaros ideológiák és észszerűtlen döntések vannak - mondta. Most igazán belevaló kormány kell - tette hozzá.

Varga Judit vétójogot kap minden minisztériumi előterjesztésnél

Izmosítani kell a vállalkozásokat, növekedési pályán tartani a magyar gazdaságot, meg kell védeni a családokat - mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, Varga Judit vétójogot kap minden minisztériumi előterjesztésnél. Azt várja tőle, hogy továbbra is képviselje a magyar érdeket az uniós színtéren.

Pintéré a belügyek minisztériuma

Pintér Sándor továbbra is élvezi Orbán Viktor feltétel nélküli bizalmát, mivel csökkent a bűncselekmények száma, és a rendőrviccek kora lejárt. A miniszter megszervezte a közmunkarendszert, és az egészségügyi operatív törzs irányításakor is bizonyított. Mára a belügyek minisztériuma lett az övé - tette hozzá.
Semjén Zsolt miniszteri felelőssége az összmagyarság képviselete - mondta a kormányfő.
Varga Mihályról azt mondta, hogy kanyarban előzve vészeltük át a koronavírus-járványt, és ez neki is köszönhető. Most is ezt várják tőle, és a következő 4 évben tartsa fenn a költségvetés és a gazdasági növekedés közötti egyensúlyt - mondta Orbán Viktor.
Nagy átalakulás előtt áll az ipar és az energetika, és Palkovics Lászlónak folytatnia kell az előző négy évben elkezdett átalakításokat, és kezelnie kell a bizonytalan energetikai helyzetet - mondta Orbán Viktor. Nagy Istvánról azt mondta Orbán Viktor, hogy az elmúlt években nagyot lépett előre az agráriumban. Az egekbe szökött gabonaárak a magyar agrárium számára hasznot hoznak - tette hozzá.A magyar gazdák végképp leküzdhetik azt a hátrányt, amit a kommunizmus idején szedtek össze. A külkereskedelmi pozíciókat tovább kell erősíteni. Navracsics Tibor egy régi harcos - mondta Orbán Viktor. A feladata a területfejlesztés és az uniós pénzek hatékony felhasználása lesz - tette hozzá.
Orbán Viktor Rogán Antalról azt mondta, legfőbb feladata a kormány döntései mögött meghúzódó okok megismertetése lesz. A szuverenitás védelme elsősorban Rogán Antal feladata lesz - tette hozzá. Lázár Jánosról azt mondta, országépítési feladatot kapott, korábban ez a terület teljesen szét volt tagolva.
Nagy Márton a gazdaságfejlesztésért felelős miniszter lesz, csak új innovatív lépésekkel fejlődhet Magyarország - mondta a kormányfő. Azt várja, hogy innovatív gazdaságpolitikai javaslatai legyenek.

Szijjártó felel majd Paks2-ért

Szijjártó Péter továbbra is fáradhatatlanul képviselje a magyar érdekeket, és keressen új kereskedelmi lehetőségeket - mondta a kormányfő. Orbán elmondta, hogy Szijjártó felel Paks2-ért.

Ez lesz Gulyás feladata

A stratégiai tervezés és a minisztériumok munkájának összehangolása lesz Gulyás Gergely feladata - mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor ötödik kormánya tizenegy minisztériummal és tizennégy tárcavezetővel kezdi meg munkáját.





Ezeket olvastad már?
Itt a titok: így lehet magasabb a nyugdíjad

Itt a titok: így lehet magasabb a nyugdíjad

Olyat tett egy férfi a 4-6-os villamoson, amit nagyon nem kellett volna – videó

Olyat tett egy férfi a 4-6-os villamoson, amit nagyon nem kellett volna – videó

Menczer Tamás: Már össze is gyűlt a 20 ezer aláírás az EP-választásokhoz

Menczer Tamás: Már össze is gyűlt a 20 ezer aláírás az EP-választásokhoz

Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás