A kutatók és a szakértők egyetértenek abban, hogy az omikron kevésbé okoz súlyos megbetegedést, ám sokkal nagyobb fertőzőképességgel bír, mint a korábbi variánsok.

Az omikron eddigi legismertebb tünetei közé tartozott a torokfájás, fejfájás, orrfolyás valamint a fáradtság is utalhatott koronavírus-fertőzésre is.

A kutatási eredményeknek köszönhetően most újabb tüneteket sikerült azonosítania a kutatóknak, ami a szemet, a fület és a fejünket érinti – számolt be róla a Mirror.

Több embernél is azonosították, hogy miután pozitív lett a koronavírustesztjük szédülésre, fülzúgásra, nagyon erős fejfájásra, valamint a szemek gyors elfáradására panaszkodtak.

A Stanford Egyetem egyik tanszékvezetője, dr. Konstantina Stankovic megerősítette, hogy ezek a tünetek tényleg utalhatnak, arra hogy az omikron-variánssal fertőződtünk meg, de utalhatnak más betegségekre is.

Azonban hozzátette, ha valaki hasonló tüneteket észlel magán, minél hamarabb tesztelje, hogy koronavírusos-e, és ha panaszai súlyosbodnának, akkor egyből kérjen orvosi segítséget.