Hat évvel ezelőtt Alex Jeffreynek azt mondták az orvosai, hogy valószínűleg soha többet nem fog tudni lábra állni. Az akkor 13 éves Alexnél életveszélyes neurológiai állapotot diagnosztizáltak és egyik napról a másikra lebénult. A vizsgálatok alatt kiderült, hogy akut disszeminált encephalomyelitisben szenved, ami egy ritka autonimmun betegség, amely az agyat és a gerincvelőt megtámadó gyulladás.

„Egyik reggel nagyon gyengén ébredtem, és a mentő azonnal elszállított a helyi kórházban, ahol kiszáradással kezeltek. Másnap amikor hazatértem a kórházból, úgy ébredtem fel, hogy nem tudtam mozgatni az alsó testemet. A bordáimtól lefelé nem tudtam mozogni. Ráadásul a látásommal is baj volt, ezért azonnal vissza szállítottak a kórházba a szüleim” – mesélte el a szomorú részleteket a lány a Mirrornak. Elárulta azt is, hogy még lélegeztetőgépre is rákötötték, ugyanis nehezen kapott csak levegőt.

„Nem attól féltem, hogy lebénulok, hanem attól, hogy talán már soha többet nem tudom a kedvenc sportomat a vitorlázást űzni. Visszaakartam szállni a hajóra, ez motivált végig. Így kezdtünk bele a fizikoterápiába és a szteroidos kezelésbe” – tette hozzá Alex. Az orvosok segítségével néhány hét után enyhült a légszomja a lánynak és a látása is normális lett, ami pedig igazán megdöbbentette a szakembereket, hogy újra apró mozdulatokra volt képes a lábujjaival. Most 4 évvel a felépülése után úgy döntött Alex, hogy segíteni akar az őt megmentő gyerekklinikának.

Ezért biztosítókötéllel és hevederrel felszerelkezve jótékonysági gyűjtést szervezett, aminek a keretében leereszkedett a Szent Tamás-templom tornyáról. Munkájának gyümölcse végül 240 ezer fontot (több mint 114 millió forintot) sikerült gyűjtenie a klinika számára.