Sosem készített még folytatást minden idők egyik legsikeresebb online animációs csapata, a KerekMesék mellett a TomiFilmeket is jegyző Tavaszi-házaspár.

Ám a koronavírus járvány második hulláma miatt úgy döntöttek, itt az ideje a Tomi és a Vírus 2-nek – írja a Ripost.

A koronavírus szó szerint benne van a levegőben, s bár a védekezés alappillérei nem változtak, a szabályozással járó élethelyzetek igen. Ezekre reagált Vass Mónika és Tavaszi László, aki a 13 év felettieket megcélzó TomiFilmek YouTube csatornán tette közzé legújabb rajzfilmjét.

Tomi és Peti Győrfi Páltól kér segítséget
Fotó: TomiFilmek

Míg a tavasszal megjelent Tomi és a vírusban a vécépapír-felvásárlási láz, az otthon tanulás, az időseknek történő bevásárlás és Orbán Viktor bejelentése állt a középpontban, a mostani, második részben a szórakozóhelyek 23 órakor történő bezárása, a buszokon kötelező maszkviselés, a védőfelszereléseken nyerészkedő kereskedők, a tünetek és a koronavírus-tesztelés áll a középpontban” – meséli lapunknak Vass Mónika, akitől a férje veszi át a szót. „A vicces alapötlet az volt, hogy gyerekfejjel úgy tűnhet, Győrfi Pál mindent tud. Ráadásul a fiunk, Tomi egy időben valóban abba a suliba járt, ahova a mentőszóvivő fia, s ahogy a rajzfilmünkben, a valóságban is úgy várta a gyermekét az iskola előtt” – mondja László. Hozzáteszi Orbán Viktor után most két közéleti szereplő is belekerült a történetbe. „Óriási hajtóerőt jelentett, hogy Müller Cecíliát és Győrfi Pált is megrajzolhattam. A hozzászólásokból úgy tűnik, legalább akkora lelkesedéssel fogadják a nézők, mint amekkorával mi készítettük” – árulta el Mónika.

Tomi és Peti bulizik
Fotó: TomiFilmek

A történet a következő: Tomi és barátja, Peti buliba mennek, s másnap megdöbbenve hallják a tévében Müller Cecíliától, hogy 12 fertőzöttet találtak azon a rendezvényen.

Müller Cecília is szerepel a Tomi és a vírus 2. részében
Fotó: TomiFilmek

A két fiú kétségbe esik, egyikük ráadásul érdekes tünetet is produkál. Kitalálják, hogy letesztelik magukat, de kiderül, nincs elég zsebpénzük rá.

A rajzfilm hősei a patikában is megfordulnak
Fotó: TomiFilmek

Tominak eszébe jut, hogy régebben abba a suliba járt, ahova Győrfi Pál gyereke is. Felkerekednek, és találkoznak is a szóvivővel, akinek nekiszegezik a kérdést: Azt szeretnénk tudni, hogy megkaptuk-e a vírust?! Győrfi Pál a házorvoshoz irányítja a fiúkat, aki meglepő vizsgálati eredményt közöl velük…

Nem várt válasz érezik a háziorvostól
Fotó: TomiFilmek

Két csatornán is tarolnak

A Tavaszi házaspárnak sikert hozó, kisebbeknek szóló KerekMesék a kerekmese.hu honlapra költöztek, míg a nagyobbakat célzó TomiFilmek a YouTube-on kaptak külön csatornát. Vass Mónika és Tavaszi László animációs kisfilmjeit eddig több, mint egymilliárdan látták már.

Győrfi Pál is bekerült a rajzfilmbe
Fotó: TomiFilmek

Győrfi Pál egy hibát is talált

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Riposttól értesült arról, hogy rajzfilmhős lett, s azonnal megnézte a kisfilmet.

„A gyerekeimmel rengeteg KerekMesét néztünk, de ezt a részt még nem láttuk együtt. Az alkotók azt jól eltalálták, hogy a rajzfilmben is élethűen óriási füleim vannak” – mondja nevetve. „Ugyanakkor felhívnám a figyelmet, hogy a maszkok több szereplőnél is csak a szájat takarják, holott az orrot is fedniük kell!” – figyelmeztet, majd bevallja, a járvánnyal szembeni védekezésről szóló kisfilmek miatt rendkívül népszerű lett a gyerekek körében. „Érdekes módon, ha az utcán megpillantanak, nem azt mondják, hogy ő a Pali bácsi, hanem azt, hogy ott jön a Maradjotthon!”