Kedden 207 áldozata volt a koronavírusnak, köztük egy 34 éves, gyermeket váró nőt is feltüntetett az elhunytak adatait tartalmazó oldal – írja a Ripost.

A fiatal asszony egy budapesti óvónő volt, aki 4 hete, amikor megbetegedett, 30 hetes terhes volt. A kórházba kerülését követően az orvosok császármetszéssel világra segítették a babát, az anyukát pedig lélegeztetőgépre kapcsolták. Később azonban életét vesztette a betegséggel vívott csatában.

Képünk illusztráció (Fotó:Pixabay)

Az elhunyt óvónő egyik barátnője korábban egy Facebook-posztban kért segítséget a nehéz helyzetbe került család számára, ugyanis a férj most egyedül maradt egy másfél éves és egy újszülött gyermekkel. Egy előző bejegyzésben pedig a család egyik ismerőse azt írta, bár az utolsó pillanatig küzdött, végül feladta a küzdelmet az óvónő szervezete.

„1,5 éve megszületett első gyermekük és végre már nem csak óvónőként dajkálhatta mások csemetéit, hanem a sajátját is ölelhette, szerethette, nevelhette. Nagyon készült az anyaságra! Közben saját lakásba is költözhettek a sok-sok év albérlet után. Majd gyorsan sikerült a kistesó is, akinek nagyon örültek és tervezték. Most értek el oda, amiről mindig is álmodtak… Ez az álom kezd most darabokra hullani…” – írta a korábbi posztjában a barátnő.

Az édesapa nagyon nehéz helyzetbe került, a járvány miatt most kezdhette csak el látogatni kisbabáját, és meg kell még tanulnia, hogyan kell bánnia egy koraszülött csecsemővel és hogyan kell egyedülálló apaként helytállnia.

Kaptunk egy köszönő levelet! De közben kaptuk a hírt, hogy anyuka elhunyt! Őszinte részvétünk a családnak!
“Kedves…

Posted by TündérPakk Közhasznú Alapítvány on Tuesday, April 20, 2021