Egy 9 éves kislány vesztette életét, miután egy 5 éves kisfiú fejbe lőtte egy illegálisan birtokolt pisztollyal. A philadelphiai rendőrség őrizetbe vette az elhunyt kislány édesapját, a 39 éves Blake Davist, aki felügyelet nélkül hagyta a gyerekeket, és nem is tarthatott volna lőfegyvert – írja a New York Post.

 

Fotó: Pixabay

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a két gyerek – akik a szomszédok elmondása szerint unokatestvérek voltak – Davisék egyik hálószobájában játszottak a kislány 12 éves bátyjával, mikor megtalálták a férfi két pisztolyát. Az idősebb fiú a kisebb kezébe adta az egyik fegyvert, mire az a lányra fogta, és elsütötte a megtöltött pisztolyt. A golyó a lányt a fején találta el, és bár a lövés hangjára a szomszédok azonnal kihívták a mentőket, az orvosok már tehetetlenek voltak, a gyerek belehalt a sérülésbe.

A rendőrök őrizetbe vették Davist, aki korábbi, börtönbüntetéssel is sújtott vétségei miatt nem is birtokolhatott volna fegyvert. A férfi nemrégiben költözött a házba barátnőjével és a gyerekekkel, akiket nem a közelükben élő édesanyjuk nevelt.