A karácsonykor megkéselt újpesti őrmester, Péter már otthonában lábadozik, a BRFK munkatársai pedig Skype kapcsolat segítségével szólaltatták meg és derítették ki, hogy halad a felépülése és mivel tölti kényszerpihenőjét.

Sokkal jobban érzem magam mint a legutóbbi riport alkalmával, ott a kórházban − kezdte a BRFK Facebook oldalára feltöltött beszélgetést a megszúrt rendőr. − Most már otthon vagyok családi körben. Ezerszer jobban vagyok. Korlátozottak a lehetőségeim, marad itthon a sorozat- és filmnézés. Annyi mozgás van, hogy lemegyek a konyhába, megcsinálom a kis kajámat, megeszem járkálok ide-oda. Hál’ Isten, ki tudok menni az udvarra, kimegyek az utcára, félórás-órás sétára, aztán azzal is erősödök.

Nem kell fájdalomcsillapító

− Felvittek az intenzívről, aztán a harmadik után kérdeztem meg, hogy: baj van a fülemmel? Nem nagyon mondtak semmit. Azt mondták kérdéses volt, hogy megmarad. Viszont megnyugtattak, hogy nagyon gyönyörűen gyógyul a seb, nagyon szépen forrt össze. Esztétikailag nincs hibája, egy kicsit kellemetlen, kicsit érzékeny, de majd elmúlik − mesélte a bent töltött napokról. − Minden kapocs, varrat kikerült belőlem, most már zuhanyozni is lehet vele. Nyilván még élénkpiros, meg húzódik, feszül, mondhatni hogy fáj, főleg így éjszaka, amikor forgolódok az ágyban, meg reggel, amikor először átmozgatom magam, akkor a legrosszabb. Napközben nincs fájdalmam, fájdalomcsillapítót abszolút nem igényel.

− A kórházban sok mindent nem tudtam csinálni az ágyban fekve, csak a telefonom volt amivel le tudtam kötni magam. Rengeteg volt belőlük, nagyon jól esett, szinte mindegyik szíven ütött, de nagyon jó értelemben, úgyhogy én nagyon köszönöm ezt a kiállást mellettünk, meg a támogatást − mesélte, mit jelentett neki az a kommentcunami, amit a gyógyulása alatt kapott a közösségi oldalakon. − Erika, úgy tudom, hogy most nem foglalkozik ezekkel a facebookos, meg közösségi médiás dolgokkal, de a nagyon jókat elküldöm neki és ő is nagyon örül neki, hogy szeretnek minket az emberek.

Már menne vissza dolgozni

− Furcsa volt, hogy két hétig semmi szilárdat, sőt vizet sem vehettem a számba, ugye infúzión keresztül jött minden. Szépen lassan krumplipürékkel, meg még ott a kórházban főzelékekkel elindult a folyamat, aztán itthon már azért a szilárd melegszendvics, meg olaj nélkül sütőben sült csirkemell mehet. Most már a nasi is megvan. Chips helyett krémtúrók, gyümölcsjoghurtok vannak, amiknek már azért van íze is, mert a kefirt annyira nem az íze miatt eszik az emberek, de az is hasznos.

Mennék már vissza dolgozni, mert azért unalmas itthon, de hosszú folyamat ez, amikor az orvosok azt mondják: gyógyult vagy mehetsz, akkor megyek − zárta a Skype-beszélgetést Péter.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

Kedves követőink!
Újra és újra köszönjük a sok-sok aggódást, a sok-sok kedves üzenetet, és a sok-sok pozitív energiát….

Posted by BRFK Információs Portál on Friday, January 22, 2021