Sokan álmodoznak arról, hogy 20-30 évesen már nyugdíjba is vonulnak, hogy aztán nyugodtan élhessenek. Ám ez sokak számára valóban csak álom marad. Nem ilyen az a TikTok-influenszer, aki mindössze 28 éves, mégis nyugdíjba tud vonulni – adta hírül a Mirror.

A közösségi oldalon közzétett videójában elárulja, hogy melyik az a három fő pénzügyi szabály, amihez mindig tartotta magát. Tori elmondja, hogy ő is befektet, ám ezt nem szabad anélkül megtenni, hogy előtte ne végeznénk megfelelő kutatást a gyors pénzárfolyam-változások miatt. Felhívja a figyelmet azonban arra is, hogy mindig fel kell készülni, hogy a befektetés nem garantált módja a pénzszerzésnek, aki befektet, annak nem csak nőhet, de bizony csökkenhet is a pénze.

„Pénzügyileg független vagyok, ami azt jelenti, hogy életemben nem kell egy napot sem dolgoznom, ha nem akarok” – mondta büszkén a TikTok-oldalára feltöltött videóban.

„Íme a három módszer, amellyel ezt megvalósítottam, és hogyan teheted meg te is” – folytatja.

Ha van időd, kezdj el befektetni, ha még nem tetted volna, vagy növeld a befektetést, ha már van” – mondta első szabályként.

„A következő lépésem az volt, amikor vállalatnál dolgoztam, hogy minden egyes alkalommal kialkudtam a fizetésemelésem. Nem maradtam olyan munkahelyen, amely nem fizetett meg tisztességesen” – mondta második szabályként.

Tedd el az összes pluszbevételed, amit meg tudsz keresni” – mondta 3. szabályként, hozzátéve, hogy a mostani hétszámjegyű megtakarítása mind a mellékes keresetéből gyűlt össze.

Tori végül elárulta azt is, hogy igazából még nem megy nyugdíjba, de nagyszerű érzés tudni azt, hogy megteheti, ha akarja.

@herfirst100k

take my free money quiz in my bio for personalized resources! #financetiktok #moneytiktok #budgeting #debtfree #feminist #careergoals #retireearly

♬ Cooking – Oleg Kirilkov