A második csoportkörben ma három meccset is játszanak. Az egyik bennünket is érint, hiszen a nemzeti tizenegy ma délután 15 órakor csap össze Didier Deschamps szövetségi kapitány irányítása alatti gallokkal. Münchenben este hatkor mérkőzik meg egymással a portugál és a német csapat, míg 21 órakor Spanyolország Sevillában várja a lengyeleket. Lucas Hernández egy budapesti online sajtótájékoztatón tekintett előre a mai, angol bíró vezette Magyarország-Franciaország Európa-bajnoki csoportmeccsre, amelyen már a továbbjutást is kiharcolhatná a világbajnoki címvédő. Mint ismeretes, a franciák Németország 1-0-s legyőzésével, a mieink pedig a Portugália elleni 3-0-s vereséggel kezdték a tornát az F-csoportban.

A portugálok a magyarok elleni győzelemre építve szeretnék második csoportkörös mérkőzésüket is megnyerni, ez érthető. Németország persze jóval nehezebb ellenfélnek ígérkezik, ráadásul a németeknek kedvez a hazai pálya előnye. A németeknek muszáj nyerniük, ha továbbra is küzdeni akarnak a továbbjutásért, hiszen első meccsükön 0 pontot szereztek a világbajnok franciák ellen.

Nagy kérdés mi sülhet ki az esti spanyol, lengyel összecsapásból, hiszen egyik csapat sem indult túl fényesen. A spanyol válogatott első meccsén gól nélküli döntetlent játszott a svédek ellen, Lengyelország pedig meglepetésre 2-1-re bukott a szlovákok ellen. Ilyen kezdés után egyszerűen megjósolhatatlan a jövő, hiszen mindkét csapatnak győznie kellene, már persze, ha még tovább folytatnák szereplésüket az EB-n.