Emberfeletti teljesítményt fűződik Horn Zsanett nevéhez. Az Esztergomi Futóművek kétgyermekes sportolója ugyanis úgy nyerte meg a 100 kilométeres ultrafutó magyar bajnokságot, hogy közben napi 12 órát dolgozik a városi kórház Covid intenzív osztályán.

Napi 12 órát dolgozik, hajnali 3-kor edz

Amikor épp nem dolgozik, fut (fotó: Horn Zsanett)

– Sokszor időszűkében vagyok, ezért általában az éjszakai műszak után vagy hajnali háromkor, munka előtt megyek el, teljesítem az olykor 50 kilométeres adagomat. Talán most a vírushelyzet javulásával könnyebb lesz az edzéseket kiviteleznem – mondta a Borsnak a 43 éves édesanya, aki a Balatonalmádiban rendezett versenyen először vett részt igazolt sportolóként, vagyis egészen elképesztő, 8 óra 20 perces időeredménnyel elsőre magyar bajnok lett.

Ki kell kapcsolódnia munka után vagy előtt (fotó: Horn Zsanett)

Nagyon kikapcsol lelkileg, és meg is erősít a futás, főleg ebben a nehéz időszakban. Hosszú évek kemény munkája, mire valaki eljut oda, hogy ekkora távokat teljesítsen, én nyolc éve futottam először ultratávot, és nagyon megtetszett a verseny hangulata. Ilyen hosszú futásnál rengeteg holtponton kell átesni, melyek sokszor több kilométeren át eltartanak. Számomra ez a pont 70 kilométernél szokott eljönni – elemezte a nehézségeket Zsanett, aki legközelebb az Ultrabalatonon állna rajthoz egyéniben. A 221 kilométeres távot eddig egyszer, 2018-ban sikerült teljesítenie 27 óra 33 perces idővel, amit ezúttal szeretne megdönteni.