Corrissa A. McCalistert két év felfüggesztett börtönbüntetésre és közmunkára ítélték, emellett szexuális ragadozóként számon lesz tartva az Egyesült Államok szexuális bűncselekményt elkövetők nyilvántartásában – írja a People.

Corrissa A. McCalistert többet nem valószínű, hogy alkalmazni fogják tanárnőként – Fotó: Harrison CO. rendőrség

Egy ohiói iskola legújabb tanáraként spanyolt és testnevelést oktatott Corrissa. Első tanítási éve során, még márciusban, az oktató felajánlotta az egyik 15 éves diákjának, hogy szívesen hazaviszi. Azonban autójával egy parkolóba hajtott és ott a diákjával közösültek. A lap beszámolója szerint ezt követően lebukásukat az okozta, hogy a fiú édesanyja rájött a légyottra. Értesítette is az igazgatót, aki eltávolította az iskolából Corrissát, majd a rendőrségre bízták az ügy folytatását.

Az eset azért különösen megdöbbentő, mert egy katolikus iskola tanáraként még nagyobb felelőssége volt a tanárnőnek a diákok bizalmasaként és oktatójaként.

Tanárként még súlyosabb bűntett az liliomtiprás – Fotó: Pixabay

A környék püspöke, Jeffrey M. Monforton Steubenville nyilatkozatot adott ki az eset kapcsán:

Mélységesen elszomorítanak a vádakról szóló hírek. Imádkozom az áldozat és családjának gyógyulásáért, valamint a katolikus iskola közösségének érdekébenˮ – nyilatkozta közleményében a vallási vezető.